אודות

 

"כל יום כשהייתי חוזרת מבית הספר הייתי מריחה מרחוק, ריח נפלא ומשכר של שום, כמון …מתה מרעב הייתי מתפללת שזה מביתנו וכשנכנסתי הביתה והריח התגבר אחחח…היום אוכלים קיצ'רי איזה כיף".

אש נטבח אליום?כלומר, מה נבשל היום?.

זאת שאלת המפתח שבתחילתו בתחילת היום.  

שעות הבוקר בבית הוקדשו לבישול איטי, מוקפד, בריא ועשיר בכל אבות המזון  – ירקות, קטניות, בשרים ופחמימות".

 

 

 

גילה לוי מספרת סיפורים מלידה, בשלנית נשמה וחוקרת חובבת של המורשת הקולינרית של יהדות בבל.  

לפני מספר שנים, יצאה למסע בעקבות געגוע לטעמים וזיכרון הריחות ומצאה את עצמה.

עבודת המחקר התבצעה בעיקר במטבח, דרך ניסוי וטעייה ומפגשים עם "ננות" עירקיות, אט אט לקטה עשרות מתכונים נדירים.

גילה הקימה את ניחוחות בגדד  המתמחה בהכנת אוכל עירקי אותנטי ומגלה את הסודות, הטיפים וקיצורי הדרך שעברו במשך דורות מאם לבת ומהווים התבלון הסודי המטבח העירקי.

במסגרת זאת מרצה, מנחת סדנאות בישול ומפיקת  אירועי חוויה.

  • הרצאות
  • סדנאות בישול
  • אירועי חוויה

 ניחוחות בגדד מספרת את סיפורה של יהדות בגדד דרך מאכליה, במטרה להנחיל ולשמר את עברה העשיר.

הסיפור המרתק עדיין לא סופר לכל פרקיו ,חלקו של הסוד עדיין כמוס בחלקו.

וכנראה כך יישאר.