תבשיל חצילים עירקי - אינגריי בבנגאן.

תבשיל של בשר עליו שכבות של בצל עגבניות וחצילים, מוגש על אורז לבןטעם בלתי נשכח, מי שעדיין לא בחר מנה להתחיל לבשל אתה את הבישול עיראקי, זאת מנה בשבילו. חומרים:1 ק"ג בשר כתף או שריר.4 בצלים פרוסים (חצי ירח)4 עגבניות פרוסות.3 חצילים מטוגנים או לחלופין אפוי בתנור (ראה מתכון חצילים מטוגנים).3 כפות רסק עגבניות.2 כפות סוכר1/4 כוס מיץ לימון1 כפית פלפל שחורמלח1 בצל קצוץ2 כפות שמן1/2 כוס מים אופן ההכנה:פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זורים מעל מלח ומניחים במסננת למשך 1/2 שעה.שוטפים את החצילים ומייבשים.חותכים 1 בצל לקוביות מטגנים מעט, מוסיפים את הבשר מלח פלפל ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.מטגנים את החצילים.מטגנים קלות את פרוסות הבצל. הרכבת התבשיל:מסננים את הבשר המבושל ומניחים בסיר.מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר.מעל הבשר מניח 1/2 מכמות הבצל המטוגן מעל 1/2 מפרוסות עגבניות חצילים מטוגנות (או אפויים) ושוב בצל מטוגן ופרוסות עגבניות.מכינים רוטב עגבניות -רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, מלח, פלפל שחור, 2 כפות סוכר, 1/4 כוס מיץ לימון, שופכים מעל לתבשיל, מניחים מעל לתבשיל צלחת חסינת אש ומהדקים סוגרים את המכסה, ומבשלים עד לספיגת רב הנוזליםמתקבל תבשיל מהביל שנקרא גם מחמוסה חצילים מגישים על אורז לבן - פשוט מעדן .....​

ריבת תפוחים עירקית לראש השנה

חומרים:1 ק"ג תפוחים (מקולפים וחתוכים לרבעים - 1 ק"ג לאחר הקילוף).מים לפי הצורך (1/2 - 3/4 כוס מים)1/2 ק"ג סוכר6 פלחי לימון דקים עם הקליפה.1 כפית הל. אופן הכנה: מכניסים לסיר את התפוחים, מים, פלחי לימון, וסוכרמרתיחים, ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים.בגמר הבישול מפזרים כפית הל טחון. נ.ב: רצוי שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר, בתהליך הבישול לא לכסות את הסיר עם מכסה.רצוי להשתמש בתפוח מזן יהונתן / גאלה התפוח אינו מתפרק במהלך הבישול.​

ריבת חושחש עירקית - ריבת נרנג '

ריבה שנהג להכין יהודי בצרה לכבוד יום כיפור.זו תרופה טבעונית לכאבי בטן, כמו כן נהג לתת אותה לאישה בחודשי ההריון הראשון כשסבל מבחילות . "מן תתאווחם" 1 ק"ג חוש חש לעשות חריצים. להשרות 14 עד 40 יום במים.אחרי שבועות רתיחה של 1/2 שעה.1/2 - 1 ק"ג קליפות תפוזים (מזן וושינגטון).משרים יומיים - שלושה ימים.סוחטים את הקליפות משאירים קצת לחות.1 ק"ג חוש חש ו 1 1/4 סוכר.משרים את החוש חש עד הבוקר.למחרת מוסיף קצת מים ומתחילים לבשל.מנערים את הסיר מידי פעם. רצוי שיהיה בסיר בעבוע.באמצע הבישול כעבור שעה מוסיפים את הקליפות כשיש עדיין נוזלים בסיר.מתקבל ריבה בצבע חום, קליפות מתבשלות, רוטב סמיך.הטעם שמתקבל הוא של מרירות קלה.1/4 כפית מלח לימון לשימור    ​

קציצות ירק - קציצות בשר

קציצות מטוגנות, מיועדים לארוחות ביניים, לכריכים לארוחת צהריים חומרים:250 גרם בשר טחון / או חזה עוף טחון2 תפוחי אדמה מבושלים.4 גבעולי בצל ירוק1 כוס פטרוזיליה3-4 ביצים1 כף פלפל שחור1 כפית מלח1 כף בהרט (לא הכרחי)3 כפות פרורי לחם / או 1/2 כוס קמחשמן לטיגון אופן ההכנה: מערבבים את כל החומריםמחממים שמן במחבתמניחים כף גדושה מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.​

קציצות ירק עירקיות (עברתי טבעון והבראת sivfood). 

חומרים:2 כוסות שבבי סויה (עדן טבע מרקט)1/2 כוס קמח חומוס.1/2 כוס מים.2 כפיות קמח חיטה מלאה.1 בצל. (קצוץ)1 כוס פטרוזיליה. (קצוץ)מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כורכום, כמון. אופן הכנה: להשרות את שבבי הסויה במים ולסחוט היטב.להוסיף את יתר החומרים.לטגן.קציצות נאכל עם עגבנייה, טחינה, וחציל מטוגן. הכול בתוך הפיתה.תענוג עליי אדמות ...... ​

קציצות בשר עירקיות - "קובה שפתה"

קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מבחר ירקות העונה. חומרים לקציצות:1/2 קילו בשר טחון.1 בצל גדול.קצוץ דק או טחון במ'גימיקס2 כפות דרישה או אורז טחון.1 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור.חומרים לרוטב:1 בצל בינוני.טחון במג'ימיקס.1 - 2 עגבניות טריות מגורד או טחון.2 - 3 כפות רסק עגבניות.1 כפית פלפל שחור.1/2 כפית מלח.1 כפית פפריקה.2 כפות שמן.1 - 2 כוסות מים.ירקות עונה - אפונה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, גזר, שעועית צהובה, קישואים.(ניתן לבחור ירק אחד או מבחר). אופן הכנת הרוטב:מניחים בסיר את הבצל ומטגנים טגון שקוף.מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות מלח, פלפל, ופפריקה.מערבבים את החומרים לתערובת אחידה, מאדים מעט, כך שהרוטב יתבשל מעט.מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים. אופן הכנת הקציצות:מניחים את הבשר הטחון בקערה.מניחים את הבצל הטחון במסננת, זורים מלח וסוחטים מנוזלים. (אפשר להוסיף את נוזלי הבצל לסיר).מוסיפים פלפל שחור ודרישה ומערבבים לתערובת אחידה.יוצרים קציצות קטנות ומאורכות (בערך 20)מוסיפים את הקציצות לרוטב.ומבשלים כ 10 דקות.מוסיפים את הירקות הנבחרים ומבשלים 1/2 שעה עד 3/4 שעה.מוסיפים נוזלים במידת הצורך. נ.ב: - אין צורך להציף את התבשיל במים.יחד עם זאת צריכה להישאר רוטב.      - ניתן להקפיא את הקציצות מבושלות, לפני הוספת ירקות.      - תבשיל מוגש על אורז לבן או אדום. ​

קובה תפוחי אדמה עירקי - "קובה פטטה" (12 - 15 קובות)

קובה מתפוחי אדמה ממולא בבשר צימוקים ושקדים. חומרים למעטפת:2 תפוחי אדמה (נפוליאון)1 חלמון4 מצת קמח כפות או 2 כפות קמח תפוחי אדמה.מלחפלפל שחור לבן.חומרים למילוי:3 בצלים .1/2 קילו בשר טחון.מלח.פלפל שחור.1 כף בהרט לטבית.1/2 כפית הל טחון.1/4 כוס שקדים (גפרורים)1/4 כוס צימוקים2 כפות שמן. חומרים לטיגון הקובות:1 חלבון ביצה + 2 כפות מים אופן הכנה:מעטפת:- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם.- מקלפים ומגררים במגרדת.- מוסיפים קמח ותבלינים.התערובת צריכה להתאחד לבצק רך ולא דביק.הכנת המילוי: מניחים את הבשר בסיר.מוסיפים 2 כפות שמן.קוצצים את הבצל במעבד מזון.מניחים במסננת.זורים 1 כפית מלח על הבצלסוחטים את הבצל ומוסיפים לסיר הבשר.מבשלים את תערובת הבשר עד לספיגת כל הנוזלים.מוסיפים תבלינים. מלח, פלפל שחור, בהרט לטבית, והל הכנת קובה:-מחלקים את בצק מעטפת לכדורים.-משטחים כל כדור למעיין פיתה בעובי 4 מ"מ מניחים 1 -. 2 כפית מילוי, צימוקים שקדים וסוגרים לכדור עגול, לאחר הסגירה, משטחים לקובה שטוחה עם הידיים (. אפשר להרטיב את הידיים במעט מים)-טובלים את הקובה בביצה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב בטעם של עוד ....... טיפים:מעטפת של קובה טוב ו"נכונה "למילוי כאשר היא אינה נדבקת ליד.במהלך יצירת הקובה, מגלגלים אותה בכפות הידיים, במידה והיא נפתחת יש להוסיף עוד, קמח מצה למעטפת או קמח תפוחי אדמה, ממשיכים לגלגל ולעצב את הקובה עד שהיא מתגלגל בין כפות הידיים בחופשיות ולא נפתחת .. (הטיפ נכון לגבי כל קובה עירקית).  ​

קובה נענע - "נענעיי"

כדורי סולת - אורז טחון מבושלים במרק של עגבניות שום ועלי מנטה טריים . קובה מוגש בתוספת של אורז לבן. חומרים למרק:10-15 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים + גבעולים3 כפות שמן.2 -3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות.1 קופסא רסק עגבניות .5 - 6 כוסות מים.1/4 כוס מיץ לימון.3 כפות סוכר.1 כפית מלח / פלפל / פפריקה אדומה. (לטבל טעם אישי)1 כוס עלי נענע טריים (יש להוסיף לתבשיל בסיום הבישול של התבשיל). חומרים למילוי קובה:1/2 קילו בשר טחון1 כף פטרוזיליה קצוצה.1 בצל קצוץ וסחוט.1 כפית מלח (לפזר על בצל קצוץ כדי שיגיר נוזלים.1/2 כפית פלפל שחור.  חומרים לבצק סולת:2 כוסות סולת.2 כפיות שטוחות מלח.1 כף גדושה דרישה.1 + 1/4 כוס מים. (להוסיף עוד 1/4 רק במידה שהבצק יבש.)1 כף שמן. חומרים לבצק מאורז טחון: 12 - 15 קובות1 כוס אורז טחון.120 ג"ר חזה עוף טחון דק.1/2 כוס מים. 1/2 כפית מלח. אופן הכנה:מרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום, ריבועי עגבניות רסק עגבניות ותבלינים לפי טעם אישי.מיץ לימון וסוכר מוסיפים לקראת סוף הבישול.מוסיפים 6 כוסות מים, מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הקובות. הכנת המילוי - קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון, ופלפל שחור מערבבים לתערובת. הכנת המעטפת - מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה. הכנת מעטפת מאורז טחון (לפסח) - מערבבים את האורז הטחון עם חזה עוף, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח, ומים בכמויות קטנות עד ליצירת בצק רך וגמיש. מניחים בצד למשך חצי שעההכנת הקובות- מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל4.-- מרטיבים ידיים במים.- מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.- מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.- משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעיגול (קובה)- מטילים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח.- מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה.- מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.- מוסיפים לקראת סוף הבישול את הלימון והסוכר.-. מוסיפים מים לסיר לפי מידת הצורך (ממכסים את התבשיל).- בעת כיבוי תבשיל מוסיף את עלי מנטה (נענע). טיפים: ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול. ​

קובה חומוס עירקית מטוגנת 

קובה נשכחת מעטפת חומוס פיקנטי, מילוי של בשר חומרים למעטפת:2 כוסות חומוס מבושל וטחון דק.1 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור.1 כפית כמון.1/4 כפית קארי.1 כפית פפריקה אדומה לא חריפה.1 כפית כמון.1 ביצה.1 כף קמחשמן לטיגון.חומרים למילוי בשר:1/2 קילו בשר טחון.3 בצלים .3 כפות שמן.1/2 כוס פטרוזיליה.1 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור. אופן הכנה:- מערבבים את כל חומרי התערובת לעיסה אחידה.- מרסקים את שלושת הבצלים, ומטגנים עד לספיגת הנוזלים שבבצל.- מוסיפים את הבשר, תבלינים וממשיכים בבשול עד לספיגת כל הנוזלים.- מכינים כדורים, מתערובת החומוס, משטחים וממלאים בתערובת הבשר.מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קובה.- מטגנים בשמן עד להזהבה או השחמה.נ.ב: למילוי צימחוני - אפשר להחליף את הבשר בתחליף בשר (חנות עדן טבע מרקט) או עדשים מבושלות וטחונות או פטריות.​

קובה בורגול עירקית - "קובה בורל"

קובה מבורגול ממולא בבשר, שקדים וצימוקים. מבושל ומטוגן.מוגש כארוחת צהריים בלווי סלט, מחמצים, ניתן להקפאה, מזינה ובריאה. חומרים למעטפת:1/2 קילו הדרישה (כוס ורבע).1/2 ק"ג בורגול דק (כוס ורבע).1/2 כוס סולת.1/4 כוס קמח.2 כפות שמן.ו כפית מלח.1 כפית כורכום.1 כפית פלפל שחור.2 כוסות מים + 1/2 במידת הצורך. (להשתמש בכלי קבול זהה)חומרים למילוי בשר:3 בצל1/2 קילו בשר טחון.מלחפלפל שחור1 כף בהרט הלטבית1/4 כוס שקדים גרוסים. 1/4 כוס צמוקים.2 כפות שמןחומרים למרק:6 כוסות מים2 כפיות כורכום1/2 כפית קארי1 כפית מלח  אופן הכנה: שמים את חומרי הבצק בקערה.מוסיפים את המיםלשים לבצק גמיש, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.חוזרים ולשים מידי 15 דקות במשך שעה, מרטיבים מעט מלמעלה. הכנת המילוי: מטגנים קלות את הבצל.מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד לספיגת כל הנוזלים.מוסיפים את התבלינים.בסיום מוסיף שקדים, צימוקים ומתקנים טבולים. הכנת הקבות: מחלקים את בצק המעטפת ל 16- 20 כדורים.משטחים כל כדור לפיתה בעובי 5 מ"מממלאים ב 3 כפיות מילוי וסוגרים לכדור.מעגלים בשתי הידיים ולאחר מכן משטחים.מכניסים את הקבות לתוך מרק רותח למשך 10 דקותהקבות מוכנות כאשר הן צפות. (רצוי להמשיך ולבשל אותן גם לאחר שהן צפות עד 10 דקות.ניתן לבשל בכל פעם עד 10 קבות בו זמנית. טיפ :. דביק ניתן במידה והבצק להוסיף מעט סולת הבצק מוכן כשנפרד מדפנות הקערה.ניתן להקפיא את הקבות ולהפשיר במיקרו.ניתן להקפיא את הבצק לאחר הכנתו.  ​

קובה אורז עירקית - "קובה ברז"

ארוחת צהריים ארוזה. חומרים למעטפת:2 + 1/2 כוסות אורז (כלי מדידה) להשרות 2 - 3 שעות250 גר חזה עוף.50 גר בשר טחון.2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.1 ביצה1/2 כפית הל.1 כף מלח.1 כפית פלפל שחור. חומרים למילוי:1/2 קילו בשר טחון.3 בצלים קצוצים במעבד מזון.1 כפית פלפל שחור.1/2 כפית פלפל אנגלי.1 כף בהרט.1 כפית מלח.1/2 כפית הל.1 כפית נום בסרה טחונה.1 כף רסק עגבניות. חומרים למרק:סיר מלא במים. (מכיל 2 ליטר מים)1 כף כרכום.1/2 כפית הל.1 כף מלח. אופן הכנה: הכנת המעטפת:משרים את האורז במים, מסננים ומוסיפים את יתר חומרי המעטפת, מערבבים לתערובת אחידה,מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למס שעות לספיגת טעמים . (4 שעות). הכנת המילוי:מניחים בסיר את הבשר ומעליו את הבצלים הקצוצים, מבשלים עד לספיגת כל הנוזלים, לאחר מכן מוסיפים את התבלינים .. הכנת המרק:מרתיחים בסיר גדול את המים עם יתר חומרי המרק. הכנת הקבות: מחלק את המעטפת ל -15 כדורים.משטחים כל כדור למעין פיתה שטוח בעובי של 3 מ"מ.מניחים כף מהמילוי וסוגרים לכדור.משטחים את הקבה, ליצירת קובה עגולה ושטוחה.מכניסים לסיר הרותח בכל פעם 7 - 8 קבות.מבשל בין 15 דקות, בסיר חצי מכוסה. (הקבות צף כעבור 5 דקות)מוציאים את הקבות למסננת. טיפים:מעטפת הקבה טובה ומוצלחת כאשר היא מתאחדת ואינה נדבקת ליד.ניתן להקפיא את המילוי ולהוציא כאשר רוצים להכין קובה.ניתן להקפיא את הקבה.בכל פעם שמכניסים קבות למרק יש לרענן את התבלינים שבמרק . וכן להוסיף מים.בעת הכנת הקבות יש להרטיב את הידיים במים.ניתן לטגן את הקבות בשמן או לחמם במיקרו.​

צ'רג - לחמניות עירקיות מתוקות

חומרים:1 קילו קמח.2 כפות שמרים יבשים.1/2 כוס סוכר.1/4 כוס דבש.1 כף מלח.3 ביצים.3/4 כוס שמן. או 175 חמאה מומסת.2 + 1/2 כוסות מים.להברשה: 4 כפות דבש 2 כפות מים רותחים או 1 ביצה ושומשום. אופן הכנה:מערבבים את כל החומרים לבצק רך וגמיש.מתפיחים כך שהבצק מכפיל את נפחו.. מחלקים את הבצק (25 - 40 חלקים בהתאם לצורך).יוצרים צ'נגיי (מן עגול מעובד בידיים) ולאחר מכן נקניק, ומגלגלים לעגול או שבלול.מברישים מעל. ומתפיחים שוב למשך 1/2 שעה.אופים ב -180 מעלות עד שמזהיב או משחים.​

...
...