
1626455741000
שלרם
לפת מבושלת בבישול ארוך. המקנה לה צבע חום עז, ריח " משכר" וטעם מתקתק.לעיתים יכולה לשמש קינוח לארוחה או תוספת מרעננת. חומרים:1 ק"ג לפת (לרחץ ולהסיר גבעולים, שורשים).1 שקית תה.2 תמרים.2 – 3 כפות סוכר חום (אפשר סילאן)1/2 כפית מלח.מים לבשול – עד כיסוי הלפת. אופן ההכנה:מחלקים את הלפת לחצאים או לרבעים.מסדרים בסיר.מוסיפים מים סוכר, תה, מלח,תמרים.מכסים בצלחת (כדי שהלפת לא תתפורר במהלך הבישול הארוך).מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.רצוי להעביר לפלטה לבישול ארוך.( עד לקבלת גוון חם עז). טיפים: בעירק נהגו לבשל את השלרם ביחד עם החמין, שני הסירים זה לצד זה. בנוסף נהגו להוסיף לשלרם ביצים קשות וסלק.

1626454287000
שורבה
מרק זה, מזכיר בטעמו טעם של טבית, נוהגים להכין אותו בחורף כארוחה חמה ומשביעה.המרק מתבשל בבישול ארוך,הוא ידוע כמרפא ומרגיע. חומרים למרק:1 בצל חתוך לקוביות.2 עגבניות חתוכות לריבועים.1 – 2 כפות רסק עגבניות.1/2 – 3/4 כוס אורז ( להשרות במים )1 כפית שטוחה מלח/פלפל שחור/הל טחון4 מנות עוף (שוקיים, כנפיים )5 כוסות מים (ניתן להוסיף מים במידה והמרק סמיך מידי). אופן ההכנה: מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים ריבועי עגבניות.מוסיפים את מנות העוף ומאדים כך שיגירו נוזלים.( 15 דקות ).מוסיפים את התבלינים.מוסיפים לסיר רסק עגבניות, אורז ומים.מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה בישול ארוך.(שעה וחצי) טיפים: המרק טעים כאשר הבישול ארוך וכל מרכיביו מתפוררים, "נמסים".יש לתת ערבוב מידי פעם כך שהאורז לא ישקע לתחתית הסיר ויחרך.במידה והמרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים לסמיכות רצויה.

1626453328000
עוף בקארי
חומרים: 6-8 חלקי עוף (ירכיים שוקיים) חצי פלפל אדום.(רבועים)חצי פלפל ירוק.(רבועים).2 כפות שמן3 שיני שום.( פרוסות).2 כפות רסק.2 – 3 עגבניות מגורדות או טחונות במגימיקס.תבלינים: 1 כף קארי,1/2 כפית הל, 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית כרכום, 1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. אופן ההכנה:מטגנים בסיר את שיני השום, פלפל אדום, פלפל ירוק, ושמן.מניחים את חלקי העוף מעל, מלח פלפל ומאדים את העוף 1/2 שעה.(כך שיגיר נוזלים).בקערה מכינים את חומרי הרוטב – עגבניות מגורדות,רסק עגבניות, תבלינים ומערבבים.שופכים את הרוטב על העוף. וממשיכים לבשל, עוד כ 1 שעה. נ.ב: - מתקבל רוטב עסיסי מאוד. - התבשיל מוגש על אורז לבן. - ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה. - ניתן לבשל אורז ולהוסיף את הרוטב שנשאר מהתבשיל, האורז יוצא מאוד מתובל ופיקנטי .

1479902931000
תבשיל חצילים עירקי - אינגריי בבנגאן.
תבשיל של בשר עליו שכבות של בצל עגבניות וחצילים, מוגש על אורז לבן.טעם בלתי נשכח, מי שעדיין לא החליט באיזו מנה להתחיל לבשל את הבישול עיראקי, זאת המנה בשבילו. חומרים:1 ק"ג בשר כתף או שריר.4 בצלים פרוסים (חצי ירח)4 עגבניות פרוסות.3 חצילים מטוגנים או לחלופין אפוי בתנור (ראה מתכון חצילים מטוגנים).3 כפות רסק עגבניות.2 כפות סוכר1/4 כוס מיץ לימון1 כפית פלפל שחורמלח1 בצל קצוץ2 כפות שמן1/2 כוס מים אופן ההכנה:פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זורים מעל מלח ומניחים במסננת למשך 1/2 שעה.שוטפים את החצילים ומייבשים.חותכים 1 בצל לקוביות מטגנים מעט, מוסיפים את הבשר מלח פלפל ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.מטגנים את החצילים.מטגנים קלות את פרוסות הבצל. הרכבת התבשיל:מסננים את הבשר המבושל ומניחים בסיר.מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר.מעל הבשר מניח 1/2 מכמות הבצל המטוגן מעל 1/2 מפרוסות עגבניות חצילים מטוגנות (או אפויים) ושוב בצל מטוגן ופרוסות עגבניות.מכינים רוטב עגבניות -רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, מלח, פלפל שחור, 2 כפות סוכר, 1/4 כוס מיץ לימון, שופכים מעל לתבשיל, מניחים מעל לתבשיל צלחת חסינת אש ומהדקים סוגרים את המכסה, ומבשלים עד לספיגת רב הנוזליםמתקבל תבשיל מהביל שנקרא גם מחמוסה חצילים מגישים על אורז לבן - פשוט מעדן .....

1479902729000
ריבת תפוחים עירקית לראש השנה
חומרים:1 ק"ג תפוחים (מקולפים וחתוכים לרבעים - 1 ק"ג לאחר הקילוף). 1/2 ק"ג סוכר.6 פלחי לימון דקים עם הקליפה.1 כפית הל. אופן הכנה: מכניסים את התפוחים לסיר, שופכים מעל את הסוכן ופלחי הלימון ומשרים ללילה.לאחר שהסוכר נמס מרתיחים ומנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים.בגמר הבישול מפזרים כפית הל טחון.רצוי שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר, בתהליך הבישול לא לכסות את הסיר עם מכסה. נ.ב במהלך הבישול מומלץ לא לכסות, ניתן להניח צלחת על התפוחים במהלך הבישול (כדי שיצאו כמו מרמלדה).מומלץ לקחת תפוח מזן יהונתן / גאלה כדי שלא יתפרק במהלך הבישול.

1479902531000
ריבת חושחש עירקית - ריבת נרנג '
ריבה שנהג להכין יהודי בצרה לכבוד יום כיפור.זו תרופה טבעונית לכאבי בטן, כמו כן נהג לתת אותה לאישה בחודשי ההריון הראשון כשסבל מבחילות . "מן תתאווחם" 1 ק"ג חוש חש לעשות חריצים. להשרות 14 עד 40 יום במים.אחרי שבועיים להרתיח במשך 1/2 שעה.1/2 - 1 ק"ג קליפות תפוזים (מזן וושינגטון).משרים יומיים - שלושה ימים.סוחטים את הקליפות משאירים קצת לחות.1 ק"ג חוש חש ו 1 1/4 סוכר.משרים את החוש חש עד הבוקר.למחרת מוסיף קצת מים ומתחילים לבשל.מנערים את הסיר מידי פעם. רצוי שיהיה בסיר בעבוע.באמצע הבישול כעבור שעה מוסיפים את הקליפות כשיש עדיין נוזלים בסיר.מתקבל ריבה בצבע חום, קליפות מתבשלות, רוטב סמיך.הטעם שמתקבל הוא של מרירות קלה.1/4 כפית מלח לימון לשימור

1479902414000
קציצות ירק - קציצות בשר
קציצות מטוגנות, מיועדים לארוחות ביניים, לכריכים לארוחת צהריים חומרים:250 גרם בשר טחון / או חזה עוף טחון2 תפוחי אדמה מבושלים.4 גבעולי בצל ירוק.1 כוס פטרוזיליה קצוצה.3 ביצים.1 כפית פלפל שחור.1 כפית מלח.1 כף בהרט (לא הכרחי).1/2 כוס פרורי לחם / או 1/2 כוס קמח.שמן לטיגון + גזר. אופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים.מחממים שמן במחבת.מניחים כף גדושה מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.נ.ב במהלך הטיגון, מניחים פלח גזר בתוך השמן ואם הוא משחיר מחליפים אותו.

1479902235000
קציצות ירק עירקיות (עברו טבעון והבראת sivfood).
חומרים:2 כוסות שבבי סויה (עדן טבע מרקט)1/2 כוס קמח חומוס.1/2 כוס מים.2 כפיות קמח חיטה מלאה.1 בצל. (קצוץ)1 כוס פטרוזיליה. (קצוץ)מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, כורכום, כמון. אופן הכנה: להשרות את שבבי הסויה במים ולסחוט היטב.להוסיף את יתר החומרים.לטגן.הקציצות נאכלות עם עגבנייה, טחינה, וחציל מטוגן. הכול בתוך הפיתה. תענוג אמיתי.

1479902062000
קציצות בשר עירקיות - "קובה שפתה"
קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מבחר ירקות העונה. חומרים לקציצות:1/2 קילו בשר טחון.1 בצל גדול קצוץ דק או טחון במ'גימיקס.2 כפות דרישה או אורז טחון.1/2 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור.חומרים לרוטב:1 בצל בינוני טחון במג'ימיקס.1 - 2 עגבניות טריות מגורד או טחון.2 - 3 כפות רסק עגבניות.1 כפית פלפל שחור.1/2 כפית מלח.1 כפית פפריקה.2 כפות שמן.1 - 2 כוסות מים.ירקות עונה - אפונה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, גזר, שעועית צהובה, קישואים.(ניתן לבחור ירק אחד או מבחר). אופן הכנת הרוטב:מניחים בסיר את הבצל ומטגנים טגון שקוף.מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות מלח, פלפל, ופפריקה.מערבבים את החומרים לתערובת אחידה, מאדים מעט, כך שהרוטב יתבשל מעט.מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים. אופן הכנת הקציצות:מניחים את הבשר הטחון בקערה.מניחים את הבצל הטחון במסננת, זורים מלח וסוחטים מנוזלים. (אפשר להוסיף את נוזלי הבצל לסיר).מוסיפים פלפל שחור ודרישה ומערבבים לתערובת אחידה.יוצרים קציצות קטנות ומאורכות (בערך 20)מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ 10 דקות.מוסיפים את הירקות הנבחרים ומבשלים 1/2 שעה עד 3/4 שעה.מוסיפים נוזלים במידת הצורך. נ.ב: - אין צורך להציף את התבשיל במים יחד עם זאת צריכה להישאר רוטב. - ניתן להקפיא את הקציצות מבושלות, לפני הוספת ירקות. - תבשיל מוגש על אורז לבן או אדום.

1479901601000
קובה תפוחי אדמה עירקי - "קובה פטטה" (12 - 15 קובות)
קובה מתפוחי אדמה ממולא בבשר צימוקים ושקדים. חומרים למעטפת:4 תפוחי אדמה (נפוליאון)1 חלמון4 כפות קמח מצה או 2 כפות קמח תפוחי אדמה.מלח.פלפל שחור לבן.חומרים למילוי:3 בצלים .1/2 קילו בשר טחון.מלח.פלפל שחור.1 כף בהרט לטבית.1/2 כפית הל טחון.1/4 כוס שקדים (גפרורים)1/4 כוס צימוקים2 כפות שמן. חומרים לטיגון הקובות:1 חלבון ביצה + 2 כפות מים אופן הכנה:מעטפת: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם.מקלפים ומגררים במגרדת.מוסיפים קמח ותבלינים.התערובת צריכה להתאחד לבצק רך ולא דביק הכנת המילוי: מניחים את הבשר בסיר.מוסיפים 2 כפות שמן.קוצצים את הבצל במעבד מזון.מניחים במסננת.זורים 1 כפית מלח על הבצלסוחטים את הבצל ומוסיפים לסיר הבשר.מבשלים את תערובת הבשר עד לספיגת כל הנוזלים.מוסיפים תבלינים. מלח, פלפל שחור, בהרט לטבית והל. הכנת קובה:מחלקים את בצק מעטפת לכדורים.משטחים כל כדור למעיין פיתה בעובי 4 מ"מ מניחים 1 -. 2 כפית מילוי, צימוקים שקדים וסוגרים לכדור עגול, לאחר הסגירה, משטחים לקובה שטוחה עם הידיים (. אפשר להרטיב את הידיים במעט מים)טובלים את הקובה בביצה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב בטעם של עוד ....... טיפים:מעטפת של קובה טוב ו"נכונה "למילוי כאשר היא אינה נדבקת ליד.במהלך יצירת הקובה, מגלגלים אותה בכפות הידיים, במידה והיא נפתחת יש להוסיף עוד, קמח מצה למעטפת או קמח תפוחי אדמה, ממשיכים לגלגל ולעצב את הקובה עד שהיא מתגלגל בין כפות הידיים בחופשיות ולא נפתחת .. (הטיפ נכון לגבי כל קובה עירקית).

1479901449000
קובה נענע - "נענעיי"
כדורי סולת - אורז טחון מבושלים במרק של עגבניות שום ועלי מנטה טריים . קובה מוגש בתוספת של אורז לבן. חומרים למרק:10-15 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים + גבעולים3 כפות שמן.2 -3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות.1 קופסא רסק עגבניות .5 - 6 כוסות מים.1/4 כוס מיץ לימון.3 כפות סוכר.1 כפית מלח / פלפל / פפריקה אדומה. (לטבל לפי טעם אישי)1 כוס עלי נענע טריים (יש להוסיף לתבשיל בסיום הבישול ). חומרים למילוי קובה:1/2 קילו בשר טחון1 כף פטרוזיליה קצוצה.1 בצל קצוץ וסחוט.1 כפית מלח (לפזר על בצל קצוץ כדי שיגיר נוזלים.1/2 כפית פלפל שחור. חומרים לבצק סולת:2 כוסות סולת.2 כפיות שטוחות מלח.1 כף גדושה דרישה.1 + 1/4 כוס מים. (להוסיף עוד 1/4 רק במידה שהבצק יבש.)1 כף שמן. חומרים לבצק מאורז טחון: 12 - 15 קובות1 כוס אורז טחון.120 ג"ר חזה עוף טחון דק.1/2 כוס מים. 1/2 כפית מלח. אופן הכנה:מרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום, ריבועי עגבניות רסק עגבניות ותבלינים לפי טעם אישי.מיץ לימון וסוכר מוסיפים לקראת סוף הבישול.מוסיפים 6 כוסות מים, מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הקובות. הכנת המילוי - קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון, ופלפל שחור מערבבים לתערובת. הכנת המעטפת - מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה. הכנת מעטפת מאורז טחון (לפסח) - מערבבים את האורז הטחון עם חזה עוף, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח, ומים בכמויות קטנות עד ליצירת בצק רך וגמיש. מניחים בצד למשך חצי שעההכנת הקובות מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל4.-מרטיבים ידיים במים. מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים. מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעיגול (קובה) מטילים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח.מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה. מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.מוסיפים לקראת סוף הבישול את הלימון והסוכר. מוסיפים מים לסיר לפי מידת הצורך (ממכסים את התבשיל).בעת כיבוי תבשיל מוסיף את עלי מנטה (נענע). טיפים: ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול.

1479901290000
קובה חומוס עירקית מטוגנת
קובה נשכחת מעטפת חומוס פיקנטי, מילוי של בשר חומרים למעטפת:2 כוסות חומוס מבושל וטחון דק.1 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור.1 כפית כמון.1/4 כפית קארי.1 כפית פפריקה אדומה לא חריפה.1 כפית כמון.1 ביצה.1 כף קמחשמן לטיגון. חומרים למילוי בשר:1/2 קילו בשר טחון.3 בצלים .3 כפות שמן.1/2 כוס פטרוזיליה.1 כפית מלח.1 כפית פלפל שחור. אופן הכנה: מערבבים את כל חומרי התערובת לעיסה אחידה.מרסקים את שלושת הבצלים, ומטגנים עד לספיגת הנוזלים שבבצל. מוסיפים את הבשר, תבלינים וממשיכים בבשול עד לספיגת כל הנוזלים. מכינים כדורים מהתערובת, משטחים וממלאים בתערובת הבשר. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קובה. מטגנים בשמן עד להזהבה או השחמה. נ.ב: למילוי צימחוני -ראה מילוי צימחוני.