קובה אדומה - כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים ברוטב סלק אדום (28 קובות)

קובה מוגש לארוחת צהריים בתוספת אורז לבן.

חומרים למרק:

1 בצל יבש

2 - 3 סלקים

1 עגבנייה

1 קופסא רסק עגבניות

1/2 כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף פלפל.

4- 6 כוסות מים

חומרים למילוי:

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים.

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח (לפזור על בצל כדי שיגיר נוזלים)

חומרים לבצק סולת:

2 כוסות סולת

2 כפיות שטוחות מלח

1 כף גרישה

1 + 1/4 כוס מים (לפי הצורך)

 

אופן הכנה:

למרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים עגבנייה מגורדת, ריבועי סלק, רסק עגבניות, 4 כוסות מים מלח, פלפל שחור ומבשלים עד לריכוך הסלק.

מילוי - קוצצים בצל דק, קוצצים פטרוזיליה, מפזרים את המלח על הבצל, כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון ופלפל שחור. מערבבים לתערובת.

מעטפת - מערבבים את החומרים מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה ומעט דלילה .

 

מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4

מרטיבים ידיים במים

מכל 1/4 יוצר 7 קובות

מטיל את כדורי קובה לתוך מרק סלק רותח

מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה.

מטלטלים את הסיר לערבוב

מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.

מוסיפים מים לסיר במידת הצורך. (2 כוסות)

 

ניתן להקפיא את הקובות לפני בישול.