קובה אדומה - כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים ברוטב סלק אדום (28 קובות)

 

 

קובה מוגש לארוחת צהריים בתוספת אורז לבן. כמות 28-32 קובות.

חומרים למרק:

1 בצל יבש.

4 סלקים קטנים חתוכים דק לחצי ירח.

1 עגבנייה

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות.

3/4 כוס מיץ לימון.

3 כפות סוכר.

3 כפות שמן.

מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה- לפי הטעם.

8 כוסות מים.

 

חומרים למילוי:

1/2 קילו בשר טחון.

1 בצל.

2 כפות פטרוזיליה קצוצה.

פלפל שחור.

 

חומרים לבצק סולת:

2 כוסות סולת.

1 כף מלח.

2 כפות דרישה.

1 כוס מים .

 2 כפות שמן. (לגלגול הקובות לאחר הכנתן).

 

אופן הכנה:

למרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים עגבנייה מגורדת, ריבועי סלק (מאדים מעט), רסק עגבניות, מוסיפים רסק, תבלינים, מבשלים ומצמצמים את הרוטב כ 20 דקות.

מילוי - קוצצים בצל במעבד מזון, זורים מעט מלח, משהים 10 דקות וסוחטים. מוסיפים לבשר את הבצל הפטרוזיליה, הפלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.

לבצק- מערבבים את חומרי הבצק, מוסיפים מים עד שנוצר בצק רך וגמיש אך לא דביק. משהים 10 דקות, מרטיבים את הבצק מלמעלה עם ידים לחות.

  • מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4. מכל 1/4 יוצרים 7 קובות.
  • מרטיבים ידיים במים יוצאים גומה במרכז כל עיגול ודוחסים מילוי, סוגרים ומגלגלים לכדור.
  • טובלים את הידיים בשמן ומגלגלים בשנית כל קובה.
  • מטיל את כדורי קובה לתוך מרק סלק רותח. 10 דקות על אש גבוהה ועוד 15 דקות על אש נמוכה.
  • מטלטלים את הסיר לערבוב.
  • מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
  • מוסיפים מים לסיר במידת הצורך. (2 כוסות)

 

ניתן להקפיא את הקובות לפני בישול.