קובה אדומה - כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים ברוטב סלק אדום (28 קובות)

קובה מוגש לארוחת צהריים בתוספת אורז לבן.
חומרים למרק:
1 בצל יבש
2 - 3 סלקים
1 עגבנייה
1 קופסא רסק עגבניות
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כף פלפל.
4- 6 כוסות מים
חומרים למילוי:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים.
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח (לפזור על בצל כדי שיגיר נוזלים)
חומרים לבצק סולת:
2 כוסות סולת
2 כפיות שטוחות מלח
1 כף גרישה
1 + 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
אופן הכנה:
למרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים עגבנייה מגורדת, ריבועי סלק, רסק עגבניות, 4 כוסות מים מלח, פלפל שחור ומבשלים עד לריכוך הסלק.
מילוי - קוצצים בצל דק, קוצצים פטרוזיליה, מפזרים את המלח על הבצל, כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון ופלפל שחור. מערבבים לתערובת.
מעטפת - מערבבים את החומרים מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה ומעט דלילה .
מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4
מרטיבים ידיים במים
מכל 1/4 יוצר 7 קובות
מטיל את כדורי קובה לתוך מרק סלק רותח
מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה.
מטלטלים את הסיר לערבוב
מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
מוסיפים מים לסיר במידת הצורך. (2 כוסות)
ניתן להקפיא את הקובות לפני בישול.