קובה אדומה - כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים ברוטב סלק אדום (28 קובות)

קובה מוגש לארוחת צהריים בתוספת אורז לבן. כמות 28-32 קובות.
חומרים למרק:
1 בצל יבש.
4 סלקים קטנים חתוכים דק לחצי ירח.
1 עגבנייה
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות.
3/4 כוס מיץ לימון.
3 כפות סוכר.
3 כפות שמן.
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה- לפי הטעם.
8 כוסות מים.
חומרים למילוי:
1/2 קילו בשר טחון.
1 בצל.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
פלפל שחור.
חומרים לבצק סולת:
2 כוסות סולת.
1 כף מלח.
2 כפות דרישה.
1 כוס מים .
2 כפות שמן. (לגלגול הקובות לאחר הכנתן).
אופן הכנה:
למרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים עגבנייה מגורדת, ריבועי סלק (מאדים מעט), רסק עגבניות, מוסיפים רסק, תבלינים, מבשלים ומצמצמים את הרוטב כ 20 דקות.
מילוי - קוצצים בצל במעבד מזון, זורים מעט מלח, משהים 10 דקות וסוחטים. מוסיפים לבשר את הבצל הפטרוזיליה, הפלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
לבצק- מערבבים את חומרי הבצק, מוסיפים מים עד שנוצר בצק רך וגמיש אך לא דביק. משהים 10 דקות, מרטיבים את הבצק מלמעלה עם ידים לחות.
- מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4. מכל 1/4 יוצרים 7 קובות.
- מרטיבים ידיים במים יוצאים גומה במרכז כל עיגול ודוחסים מילוי, סוגרים ומגלגלים לכדור.
- טובלים את הידיים בשמן ומגלגלים בשנית כל קובה.
- מטיל את כדורי קובה לתוך מרק סלק רותח. 10 דקות על אש גבוהה ועוד 15 דקות על אש נמוכה.
- מטלטלים את הסיר לערבוב.
- מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
- מוסיפים מים לסיר במידת הצורך. (2 כוסות)
ניתן להקפיא את הקובות לפני בישול.