חלוואה - ממרח חלווה

 

 

חלאווה - ממרח חלבה

 

חומרים:

1/4 כוס שמן

1 כוס קמח

2 + 1/2 כוסות מים.

3/4 כוס סוכר.

1 כפית הל.

1/2 כוס שבבי שקדים.

 

אופן הכנה:

מניחים במחבת את השמן, מחממים מעט.

מוסיפים את הקמח ומטגנים עד להזהבה של הקמח.

מערבבים את המים עם הסוכר.

שופכים את מיי הסוכר אל המחבת בהדרגה.

מערבבים ובוחשים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

ממשיכים לבשל את החלבה תוך כדי בחישה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

מכבים את האש ומוסיפים את השקדים וההל ומערבבים

נ.ב:

      - ניתן לקלות את השקדים קלים.

      - במידה והתערובת מסמיכה מידי, בתהליך ההכנה, אפשר להוסיף מעט מים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. (מידת הסמיכות          דומה לדייסה או פודינג או שמנת.)