קובה אדומה

קובה אדומה - קובה אדומה עירקית

אדום עולה .... טעם וריח פשוט משכר ..........

- 1 שעה

כמות - 28 - 30 קובות

 

חומרים:

למרק

1/2 ק"ג סלק - חתוך לרבועים קטנים

1 בצל

1 עגבנייה

1 קופסא קטנה רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה - כמות לפי טעם אישי

3/4 כוס מיץ למון

3 כפות סוכר

3 כפות שמן

8 כוסות מים

בצק:

1/2 ק"ג סולת

2 כפות דרישה

1 כף מלח

מים

מילוי:

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל

1 כף פטרוזילה קצוצה

פלפל שחור

 

אופן הכנה:

הכנת המרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים עגבניה מגוררת, ריבועי סלק, מאדים מעט, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, מים, מבשלים 20 דקות

הכנת הבצק -מערבבים את חומרי הבצק ומוסיפים מים עד שנוצר בצק רך גמיש ולא דביק משהים 20 דקות, לשים מידי פעם ובודקים אם הבצק גמיש.

מילוי -. קוצצים את הבצל במעבד מזון, זורים מעט מלח, .משהים 10 דקות וסוחטים מוסיפים את הפטרוזיליה פלפל שחור ומערבבים

הכנת הקובות - מחלקים את הבצק ל -4 חלקים, מחלקים את המילוי ל 4 חלקים מכל 1/4 בצק יוצרים

6 -7 עיגולים, יוצרים גומה במרכז כל עיגול ודוחסים מילוי, סוגרים ומגלגלים לכדור, שמים בתוך המרק הרותח, מבשלים את הקובות במשך 25 דקות מרגע שכולן בסיר

טיפים

מרטיבים את הידיים בההלך הכנת הקובות

לחלק בשר וסולת לכמות שווה כדי שלא ישאר מילוי ולא יישאר בצק

צבע קובה תלוי בכמות סלק

ניתן להקפיא את הקובות לפני הבשול ולהשתמש בעת הצורך