עוף בקארי

חומרים:

 6-8 חלקי עוף (ירכיים שוקיים)

 חצי פלפל אדום.(רבועים)

חצי פלפל ירוק.(רבועים).

2 כפות שמן

3 שיני שום.( פרוסות).

2 כפות רסק.

2 – 3 עגבניות מגורדות או טחונות במגימיקס.

תבלינים: 1 כף קארי,1/2 כפית הל, 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית כרכום, 1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר את שיני השום, פלפל אדום, פלפל ירוק, ושמן.
  • מניחים את חלקי העוף מעל, מלח פלפל ומאדים את העוף 1/2 שעה.(כך שיגיר נוזלים).
  • בקערה מכינים את חומרי הרוטב – עגבניות מגורדות,רסק עגבניות, תבלינים ומערבבים.
  • שופכים את הרוטב על העוף. וממשיכים לבשל, עוד כ 1 שעה.

 

נ.ב: - מתקבל רוטב עסיסי מאוד.

      - התבשיל מוגש על אורז לבן.

      - ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה.

      - ניתן לבשל אורז ולהוסיף את הרוטב שנשאר מהתבשיל, האורז יוצא מאוד מתובל ופיקנטי .