כיצ'רי - תבשיל של אורז ועדשים תבשיל כתומות

עם שום ותבלינים ...... פשוט משכר ..... מוגש בתוספת של לבן, ביצת עין, דג מטוגן, צנון מגורד.
הוגש בדרך כלל ב א 'ו ט' באב ובימי חמישי. לא הוגש בשבתות וחגים.
חומרים:
2 כוסות אורז
1 כוס עדשים כתומים
3 כוסות מים
1 כפית מלח.
3 כפות רסק עגבניות.
1/2 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית פלפל שחור.
3 כפות שמן.
100 ג"ר חמאה.
1 כף כמון.
5 שיני שום.
אופן הכנה:
- להרתיח בסיר את המים להוסיף מלח, פלפל שחור, פפריקה, שמן, רסק עגבניות.
- להוסיף את האורז והעדשים ולבשל עד לספיגת הנוזלים.
- במחבת, מטגנים, את השום עם חמאה עד שיזהיב מעט, מוסיפים כמון, שופכים על האורז, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות על אש מאוד נמוכה.