כיצ'רי - תבשיל של אורז ועדשים תבשיל כתומות

עם שום ותבלינים ...... פשוט משכר ..... מוגש בתוספת של לבן, ביצת עין, דג מטוגן, צנון מגורד.

הוגש בדרך כלל ב א 'ו ט' באב ובימי חמישי. לא הוגש בשבתות וחגים.

 

חומרים:

2 כוסות אורז

1 כוס עדשים כתומים

3 כוסות מים

1 כפית מלח.

3 כפות רסק עגבניות.

1/2 כפית פפריקה מתוקה.

1/2 כפית פלפל שחור.

3 כפות שמן.

100 ג"ר חמאה.

1 כף כמון.

5 שיני שום.

 

אופן הכנה:

  •  להרתיח בסיר את המים להוסיף מלח, פלפל שחור, פפריקה, שמן, רסק עגבניות.
  • להוסיף את האורז והעדשים ולבשל עד לספיגת הנוזלים.
  • במחבת, מטגנים, את השום עם חמאה עד שיזהיב מעט, מוסיפים כמון, שופכים על האורז, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות על אש מאוד נמוכה.