כיצ'רי - של אורז ועדשים תבשיל כתומות

עם שום ותבלינים ...... פשוט משכר ..... מוגש בתוספת של לבן, ביצת עין, דג מטוגן, צנון מגורד.

הוגש בדרך כלל ב א 'ו ט' באב ובימי חמישי. לא הוגש בשבתות וחגים.

 

חומרים:

2 כוסות אורז

1 כוס עדשים כתומים

3 כוסות מים

1 כפית מלח.

3 כפות רסק עגבניות.

1/2 כפית פפריקה מתוקה.

1/2 כפית פלפל שחור.

3 כפות שמן.

100 ג"ר חמאה.

1 כף כמון.

5 שיני שום.

 

אופן הכנה:

 להרתיח בסיר את המים להוסיף מלח, פלפל שחור, פפריקה, שמן, רסק עגבניות.

להוסיף את האורז והעדשים ולבשל עד לספיגת הנוזלים.

במחבת, מטגנים, את השום עם חמאה עד שיזהיב מעט, מוסיפים כמון, שופכים על האורז, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עוד 20 דקות על אש מאוד נמוכה.