לוזינה שקדים

חומרים:

2 כוסות שקדים טחונים דק דק (1 כוס שווה 100 ג"ר)

1 כוס סוכר.

2 - 3 כפות מיץ לימון.

1 כוס קוקז

1/4 כוס מים.

1 כף שטוחה הל

 

אופן ההכנה:

 מניחים בסיר מים סוכרוממיסים לסירופ סמיך.

מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד קצת.

מוסיפים שקדים, והל.

בוחשים כל הזמן על אש נמוכה עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר והופכת לעיסה רכה וגמישה.

בתבנית בגודל של 15/20 מפזרים 1/2 כוס קוקז, מעל משטחים את עיסת השקדים ומעל שוב 1/2 כוס הקוקז ומהדקים מעט.

חותכים את הלוזינה למעויינים.

שמים את הלוזינה להתייבש במשך יום שלם.