לוזינה שקדים

חומרים:

2 כוסות שקדים טחונים דק דק (1 כוס שווה 100 ג"ר)

1 כוס סוכר.

2 - 3 כפות מיץ לימון.

1 כוס קוקז

1/4 כוס מים.

1 כף שטוחה הל.

 

אופן ההכנה:

  •  מניחים בסיר מים סוכר וממיסים לסירופ סמיך.
  • מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד קצת.
  • מוסיפים שקדים והל.
  • בוחשים כל הזמן על אש נמוכה עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר והופכת לעיסה רכה וגמישה.
  • בתבנית בגודל של 15/20 מפזרים 1/2 כוס קוקז, מעל משטחים את עיסת השקדים ומעל שוב 1/2 כוס הקוקז ומהדקים מעט.
  • חותכים את הלוזינה למעויינים.
  • שמים את הלוזינה להתייבש במשך יום שלם.