לוזינה תפוזים

חומרים:
8 תפוזים גדולים שלמים. (קליפה עבה)
1 ק"ג סוכר.
1 לימון - מיץ.
11/2 כוס קוקז.
אופן הכנה:
- רוחצים את התפוזים בקליפתם.
- מרתיחים את התפוזים עם קליפת 3 פעמים ושופכים את המים.
- חותכים את התפוזים, מוציא את גרעינים.
- טוחנים את התפוזים לעיסה.
- מבשלים את העיסה + סוכר + מיץ לימון.
- מבשלת את העיסה עד שהמים נגמרים, ורואים את תחתית הסיר תוך כדי ערבוב.
- העיסה הופכת להיות סמיכה ונפרדת מדפנות הסיר.
- בתבנית מפזרים קוקז, משטחים את העיסה החמה, מפזרים מעל קוקז.
- מניחים להתקרר במשך 24 שעות.
- חותכים למעויינים.
נ.ב:
במקום מעויינים, ניתן ליצור מהעיסה לאחר שהתקררה כדורים ולגלגל בקוקז.
ניתן להקפיא את הלוזינה.
התהליך ארוך, לפחות שעתיים של "ערבובים".