לוזינה תפוזים

חומרים:

8 תפוזים גדולים שלמים. (קליפה עבה)

1 ק"ג סוכר.

1 לימון - מיץ.

11/2 כוס קוקז.

 

אופן הכנה:

רוחצים את התפוזים בקליפתם.

מרתיח את התפוזים עם קליפת 3 פעמים ושופכים את המים.

חותך את התפוזים, מוציא את גרעינים.

טוחן את התפוזים לעיסה.

מבשלים את העיסה + סוכר + מיץ לימון

מבשלת את העיסה עד שהמים נגמרים, ורואים את תחתית הסיר תוך כדי ערבוב.

העיסה הופכת להיות סמיכה ונפרדת מדפנות הסיר.

בתבנית מפזרים קוקז, משטחים את העיסה החמה, מפזרים מעל קוקז.

מניחים להתקרר במשך 24 שעות.

חותכים למעויינים.

נ.ב:

במקום מעויינים ניתן ליצור מעיסה, לאחר שהתקרר, כדורים ולגלגל בקוקז.

ניתן להקפיא את הלוזינה