לוזינה תפוזים

חומרים:

8 תפוזים גדולים שלמים. (קליפה עבה)

1 ק"ג סוכר.

1 לימון - מיץ.

11/2 כוס קוקז.

 

אופן הכנה:

  • רוחצים את התפוזים בקליפתם.
  • מרתיחים את התפוזים עם קליפת 3 פעמים ושופכים את המים.
  • חותכים את התפוזים, מוציא את גרעינים.
  • טוחנים את התפוזים לעיסה.
  • מבשלים את העיסה + סוכר + מיץ לימון.
  • מבשלת את העיסה עד שהמים נגמרים, ורואים את תחתית הסיר תוך כדי ערבוב.
  • העיסה הופכת להיות סמיכה ונפרדת מדפנות הסיר.
  • בתבנית מפזרים קוקז, משטחים את העיסה החמה, מפזרים מעל קוקז.
  • מניחים להתקרר במשך 24 שעות.
  • חותכים למעויינים.

נ.ב:

במקום מעויינים, ניתן ליצור מהעיסה לאחר שהתקררה כדורים ולגלגל בקוקז.

ניתן להקפיא את הלוזינה.

התהליך ארוך, לפחות שעתיים של "ערבובים".