מחשה - ירקות ממולאים

שלל ירקות ממולאים בבשר ואורז. תבשיל צבעוני, בטעם של עוד ...... יאמי.

 

חומרים:

6 - 8 סלקים קטנים

זר עלי מנגולד.

3 בצלים גדולים.

חומרים למילוי

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

300 ג"ר בשר טחון.

1 גזר מגורר במגרדת.

1 בצל קצוץ.

עגבניה מגורדת.

2-3 כפות רסק עגבניות.

2 כפות עלי נענע קצוצים.

1/4 כוס שמן זית.

סלק קצוץ (שארית מההוצאה מילוי של סלקים המיועד למילוי מ - .. 3 סלקי יתר שאריות ישמשו לרוטב)

מלח לפי הטעם.

פלפל שחור לפי הטעם.

לרוטב:

2 כפות גדושות רסק עגבניות

2 כפות שמן.

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

שאריות של סלק

שאריות של עלי מנגולד (חלק אמצעי לבן.)

2 כפות סוכר.

1/4 כוס מיץ לימון.

מים

 

אופן ההכנה:  הכנת הירקות למילוי.

מקלפים את הסלקים.

חותכים פרוסים דק מתחתית סלק ליצירת בסיס.

מרוקן את תוכן סלק.

שוטפים היטב את עלי המנגולד

חולטים את עלי המנגולד במים רותיחם למשך 3 דקות.

מסירים את החלק האמצעי (לבן) ישמש לאחר מכן לרפוד הסיר.

מניחים את העלים על מגש.

מקלפים את הבצלים.

חותכים בכל בצל חתך עמוק עד לבו.

מרתיחים מים בסיר, מניחים בהם את הבצלים ומבשלים כ -20 דקות, עד ששכבות הבצל נפרדות זו מזו.

מוציאים את הבצל ושוטפים במים קרים.

 

הכנת המילוי:

שוטפים את האורז ומסננים

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

בודק טיבול.

 

הכנת הרוטב:

מוסיפים לסיר את חומרי הרוטב

מסדרים בסיר את שאריות ירקות, סלק, מנגולד, בצל (במידה ונשאר לבות בצל ניתן להניח מאוחר יותר בין ירקות ממולאים.

 

הכנת התבשיל:

ממלאים את הירקות.

מקפידים לא לדחוס.

מסדרים את הירקות בסיר זה ליד זה.

מכסה את הממולאים במים עד 2/3 מגובה ממולא.

מבשלים במשך כ -5 דקות על אש גבוהה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד לספיגת רב הנוזלים.

במידה ורואה שממולאים עדיין לא מבושל, מוסיף מעט מים.

 

           

טיפ: ניתן לבשל את הירקות ללא בשר ולהגדיל את כמות השמן במילוי ל 1/3 כוס.

 ידע מפי זקני העדה: מחשה = ממולאים

ההשפעה היא מהמטבח התורכי, עירק נכבשה ע"י עמים שונים שהשפעתם ניכרת בשפה ובאוכל.

ממולאים נקרא "יפרר" ו"דולמה "

תפרר - נחשב כל סוגי המומולאים. בצל, קישואים, חצילים גדולים.

= דולמה מחשה. סלק ירוק, עלי דולמצ'י (גפן) הם נעשים בגודל קטן.