כעכות לשמחות - כעכים עירקיים

כעכים מתוקים המיועד לשמחות מוגשות עם לוקום
זמן הכנה - 1 שעה מרגע שהבצק מוכן
כמות - כ 40 כעכות
חומרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות חוואיג לאפייה
1 כוס שמן.
1 כף מלח.
7 כפות סוכר.
1 ביצה.
2 כוסות מים.
אופן ההכנה:
הכנת הבצק - ללוש את כל המרכיבים לבצק (3 שעות התפחה)
הכנת הכעכות - לחלק את הבצק ל 4, לגלגל כל 1/4 לרולדה, מכל רולדה לחתוך טבעות
כ 10 בערך, בעזרת הידיים יוצרים מכל טבעת עגול, לרדד בעזרת הידיים ולצור נקניק
באורך של 15 ס"מ, לסגור לעגול, להניח את הכעכות בתבנית על גבי נייר אפייה, למרוח
ביצה ולפזר מעט שומשום, להניח להתפחה נוספת כ 10 דקות, לאפות בחם שם 180 צ
עד שמזהיב כ 8 - 10 דקות.
טיפים:
-ניתן להקפיא את הכעכות
-ניתן לעבד על השיש במטבח ללא קמח
-לפני האפייה לתת לכעכות לנח
-לאפות על גבי נייר אפייה של ידבק