מסאפן – מרציפן עירקי​

יהודי עירק נהגו להכין לחג הפסח. שקדים וסוכרים נטחן במכתש ועליי.

המסאפן נאפה כעבור יום על גחלים לוחשות לאט לאט .....

 

חומרים:

2 כוסות שקדים קלופים.

1 כוס אבקת סוכר.

 -21 כף מיי ורדים.

מגבת מטבח או חיתול.

 

אופן הכנה:

משרים את השקדים, במים חמים, כרבע שעה.

מסננים וטוחנים דקים מאוד מאוד.

מעבירים לקערה ויוצקים על התערובת, מיי ורדים ואבקת סוכר.

יוצרי בצק גמיש.

מחלקים את הבצק לעיגולים.

יוצרים בעזרת שתי אצבעות צורות של כוכב, משולש, ריבוע.

מניחים במגש את העוגיות, מכסים במגבת, למשך 24 שעות, כדי שיתייבש.

כעבור 24 שעות אופים בתנור בחם של 100 מעלות עד להזהבה.

 

נ.ב: מתכון מופיע בגרסה המקורית כפי שהוכן בעירק.

ניתן לקנות שקדים קלופים וטחונים דק.לערבב את החומרים לבצק, ליצור צורות ולאפות מיד בחום של 140 מעלות עד להזהבה.

פעולה של עשיית צורת המרציפן נקרא "יקרן"