קובה דלעת – כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים במרק דלעת​

November 23, 2016

הקובה מוגשת בתוספת של אורז לבן

 

חומרים למרק:

1 בצל יבש.

1 – 2 עגבניות.

3 כפות רסק עגבניות.

1/2 ק"ג דלעת ( מקולפת חתוכה לקוביות ).

1 כפית -  פלפל שחור/ מלח/פפריקה אדומה.

1/2 כוס מיץ לימון.

2 כפות סוכר.

6 כוסות מים רתוחים.

לפני הכנסת הקובות לתקן טיבול לפי הטעם.

חומרים למילוי הקובה:

1/2 ק"ג בשר טחון אדום או חזה עוף.

1 בצל יבש.( קצוץ דק ).

1 כף פטרוזיליה.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית מלח ( לפזר על הבצל הקצוץ כדי שיגיר נוזלים.)

חומרים לבצק סולת:

2 כוסות סולת.

2 כפיות שטוחות מלח

1 כף דרישה

1 + 1/4 כוס מים ( לפי הצורך).

1 כף שמן.

 

אופן ההכנה:

מרק – מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם,

מוסיפים ריבועי דלעת, 6 כוסות מים. מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים את הקובות.

הכנת המילוי – קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל,מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון ופלפל שחור, מערבבים לתערובת.

הכנת המעטפת – מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה.

 

 הכנת הקובות:

  •  מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4.
  • מרטיבים ידיים במים.
  • מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.
  • מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.
  • משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעגול.
  • מטילים את כדורי הקובה לתוך מרק הדלעת הרותח.
  • מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה
  • מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.
  • מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
  • מוסיפים מים לסיר במידת הצורך.

 

טיפים:

ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול.