קובה דלעת – כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים במרק דלעת

הקובה מוגשת בתוספת של אורז לבן
חומרים למרק:
1 בצל יבש.
1 – 2 עגבניות.
3 כפות רסק עגבניות.
1/2 ק"ג דלעת ( מקולפת חתוכה לקוביות ).
1 כפית - פלפל שחור/ מלח/פפריקה אדומה.
1/2 כוס מיץ לימון.
2 כפות סוכר.
6 כוסות מים רתוחים.
לפני הכנסת הקובות לתקן טיבול לפי הטעם.
חומרים למילוי הקובה:
1/2 ק"ג בשר טחון אדום או חזה עוף.
1 בצל יבש.( קצוץ דק ).
1 כף פטרוזיליה.
1 כפית פלפל שחור.
1 כפית מלח ( לפזר על הבצל הקצוץ כדי שיגיר נוזלים.)
חומרים לבצק סולת:
2 כוסות סולת.
2 כפיות שטוחות מלח
1 כף דרישה
1 + 1/4 כוס מים ( לפי הצורך).
1 כף שמן.
אופן ההכנה:
מרק – מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם,
מוסיפים ריבועי דלעת, 6 כוסות מים. מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים את הקובות.
הכנת המילוי – קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל,מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון ופלפל שחור, מערבבים לתערובת.
הכנת המעטפת – מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה.
הכנת הקובות:
- מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4.
- מרטיבים ידיים במים.
- מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.
- מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.
- משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעגול.
- מטילים את כדורי הקובה לתוך מרק הדלעת הרותח.
- מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה
- מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.
- מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
- מוסיפים מים לסיר במידת הצורך.
טיפים:
ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול.