סלונה​

תבשיל דגים עם הרבה בצל ועגבניות, מוגש על אורז לבן

 

חומרים:

600 גרם (דג ים פילה מושט, פילה אמנון, בורי או קרפיון) מומלחים במלח ולימון.

4 בצלים פרוסים לפלחים.

1 קופסא רסק עגבנית בינונית( 4 כפות גדושות של רסק)

2 כפות סוכר

1/4 – 1/2 מיץ לימון 2 כפות שמן

1/2 כוס קמח

1/2 כוס מים.

מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה

 

אופן ההכנה:

מקמחים את הדגים ומטגנים קלות משני הצדדים

בסיר מטגנים את הבצל לגוון זהוב או עד שמתרכך

בתבנית אפייה מסדרים 1/2 מכמות הבצל, 1/2 מכמות העגבניות הפרוסות, דגים ושוב מעל לדגים בצל ועגבניות.

מכינים את הרוטב- רסק עגבניות, 1/2 כוס מים ותבלינים מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, סוכר ולימון (מתקנים טבול לפי טעם אישי.)

יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר אלומיניום, מחממים תנור לחם של 150 מעלות,  אופים כ 40 דקות (עד לספיגת רב הנוזלים).

10 דקות לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום. למעט השחמה.