סלונה

תבשיל דגים עם הרבה בצל ועגבניות, מוגש על אורז לבן
חומרים:
600 גרם (דג ים פילה מושט, פילה אמנון, בורי או קרפיון) מומלחים במלח ולימון.
4 בצלים פרוסים לפלחים.
4-5 עגבניות פרוסות לעיגולים.
1 קופסא רסק עגבנית בינונית( 4 כפות גדושות של רסק).
2 כפות סוכר.
1/4 – 1/2 מיץ לימון.
2 כפות שמן.
1/2 כוס קמח.
1/2 כוס מים.
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, קארי ( לטבל לפי טעם אישי)
1 כפית נומי בסרה טחון.
אופן ההכנה:
- מקמחים את הדגים ומטגנים קלות משני הצדדים.
- בסיר מטגנים את הבצל לגוון זהוב או עד שמתרכך.
- בתבנית אפייה מסדרים 1/2 מכמות הבצל, 1/2 מכמות העגבניות הפרוסות, דגים ושוב מעל לדגים בצל ועגבניות.
- מכינים את הרוטב- רסק עגבניות, 1/2 כוס מים ותבלינים מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, סוכר ולימון (מתקנים טבול לפי טעם אישי.)
- יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר אלומיניום, מחממים תנור לחם של 150 מעלות, אופים כ 40 דקות (עד לספיגת רב הנוזלים). 10 דקות לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום. למעט השחמה.