סלונה​

תבשיל דגים עם הרבה בצל ועגבניות, מוגש על אורז לבן

 

חומרים:

600 גרם (דג ים פילה מושט, פילה אמנון, בורי או קרפיון) מומלחים במלח ולימון.

4 בצלים פרוסים לפלחים.

4-5 עגבניות פרוסות לעיגולים.

1 קופסא רסק עגבנית בינונית( 4 כפות גדושות של רסק).

2 כפות סוכר.

1/4 – 1/2 מיץ לימון.

2 כפות שמן.

1/2 כוס קמח.

1/2 כוס מים.

מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, קארי ( לטבל לפי טעם אישי)

1 כפית נומי בסרה טחון.

 

אופן ההכנה:

  • מקמחים את הדגים ומטגנים קלות משני הצדדים.
  • בסיר מטגנים את הבצל לגוון זהוב או עד שמתרכך.
  • בתבנית אפייה מסדרים 1/2 מכמות הבצל, 1/2 מכמות העגבניות הפרוסות, דגים ושוב מעל לדגים בצל ועגבניות.
  • מכינים את הרוטב- רסק עגבניות, 1/2 כוס מים ותבלינים מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, סוכר ולימון (מתקנים טבול לפי טעם אישי.)
  • יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר אלומיניום, מחממים תנור לחם של 150 מעלות,  אופים כ 40 דקות (עד לספיגת רב הנוזלים). 10 דקות לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום. למעט השחמה.