סלונה

תבשיל דגים עם הרבה בצל ועגבניות, מוגש על אורז לבן
חומרים:
600 גרם (דג ים פילה מושט, פילה אמנון, בורי או קרפיון) מומלחים במלח ולימון.
4 בצלים פרוסים לפלחים.
1 קופסא רסק עגבנית בינונית( 4 כפות גדושות של רסק)
2 כפות סוכר
1/4 – 1/2 מיץ לימון 2 כפות שמן
1/2 כוס קמח
1/2 כוס מים.
מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה
אופן ההכנה:
מקמחים את הדגים ומטגנים קלות משני הצדדים
בסיר מטגנים את הבצל לגוון זהוב או עד שמתרכך
בתבנית אפייה מסדרים 1/2 מכמות הבצל, 1/2 מכמות העגבניות הפרוסות, דגים ושוב מעל לדגים בצל ועגבניות.
מכינים את הרוטב- רסק עגבניות, 1/2 כוס מים ותבלינים מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, סוכר ולימון (מתקנים טבול לפי טעם אישי.)
יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר אלומיניום, מחממים תנור לחם של 150 מעלות, אופים כ 40 דקות (עד לספיגת רב הנוזלים).
10 דקות לפני סיום האפייה מסירים את נייר האלומיניום. למעט השחמה.