סמבוסק גבינה –מאפה בצק ממולא בגבינה עירקית

זמן הכנה - 1 שעה מרגע שהבצק מוכן
כמות - 40 - 50 מאפים (תלוי בחלוקת הבצק)
חומרים:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים
1 כף מלח
200 גר חמאה או 100 גר חמאה + 1/2 כוס שמן
מילוי:
2 גבינה בולגרית או גבינה עירקית.
1/2 ק"ג גבינה קשה טוב טעם.
1 כף קמח.
1 ביצה.
1 ביצה + שומשום (לפזר מעל למאפה).
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק –מערבבים את כל חומרי הבצק , משהים להתפחה במקום חמים ל1 שעה, מחלקים את הבצק ל 4, מכל 1/4 יוצרים נקניק, חותכים את הנקניק ל 10 – 12 טבעות, מהטבעות יוצרים עיגולים, מרדדים כל עגול לעובי של 1/2 ס"מ, מניחים מילוי, מקפלים ויוצרים חצי ירח, מורחים את הביצה והשומשום, אופים בחם של 150 צ על גבי נייר אפייה.
- הכנת המילוי – מגררים את הגבינה העירקית לתוך קערה, מוסיפים את גבינת הטוב טעם הביצה והקמח ומערבבים היטב.
טיפים:
חשוב שיהיה הרבה מילוי בתוך הבצק סימן לרוחב לב
גבינה עירקית ניתן להשיג בחנויות לממכר גבינות שבשווקים
רצוי מאוד לחלק את הבצק ל 4 ואת המילוי ל4 כך שהמילוי והבצק יתאימו בערך זה לזה
ולא יישארו עודפים.