סמבוסק חומוס -  כיסן בצק עם מלית חומוס פיקנטית​

אחד המאכלים הפופולריים של המטבח העירקי, מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים.

 

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח

1 כף שטוחה שמרים

1 כף שטוחה מלח

1 כף סוכר

1 + 1/4כוסות מי חומוס

1/4 כוס שמן

1 ביצה

1/4 כוס חומץ

חומרים למילוי:

1/2 ק"ג חומוס מבושל

 בצלים מטוגנים היטב(שחומים)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפיות כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית קארי

1 גזר (פלחים)

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל חומרי הבצק, להתפיח

לטחון את החומוס

להוסיף בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם

לחלק בצק ל 4 חלקים, לחלק מילוי ל 4 חלקים מכל 1/4 ליצור 7 סמבוסקים

לחורר את הסמבוסקים

לטגן בשמן עמוק וחם(להוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר)

טיפים:

ניתן לראות סרט הכנה ביוטיוב –"ניחוחות בגדד " -גילה לוי מכינה סמבוסק.