סמבוסק חומוס -  כיסן בצק עם מלית חומוס פיקנטית​

אחד המאכלים הפופולריים של המטבח העירקי, מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים.

 

חומרים לבצק:

4 כוסות קמח

1 כף שטוחה שמרים

1 כף שטוחה מלח

1 כף סוכר.

1 + 1/4כוסות מי חומוס.

1/4 כוס שמן.

1/4 כוס חומץ.

 

חומרים למילוי:

1/2 ק"ג חומוס מבושל.

 3 בצלים מטוגנים היטב (שחומים)

1/2 כפית מלח.

1 כפית פלפל שחור.

3 כפיות כמון.

1/2 כפית קארי.

1 גזר (פלחים).

 

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל חומרי הבצק, להתפיח.
  • לטחון את החומוס.
  • להוסיף בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם.
  • לחלק בצק ל 4 חלקים, לחלק מילוי ל 4 חלקים מכל 1/4 ליצור 7 סמבוסקים
  • לחורר את הסמבוסקים.
  • לטגן בשמן עמוק וחם(להוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר)

טיפים:

ניתן לראות סרט הכנה ביוטיוב –"ניחוחות בגדד " -גילה לוי מכינה סמבוסק.