סמבוסק חומוס - כיסן בצק עם מלית חומוס פיקנטית

אחד המאכלים הפופולריים של המטבח העירקי, מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים.
חומרים לבצק:
4 כוסות קמח
1 כף שטוחה שמרים
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר.
1 + 1/4כוסות מי חומוס.
1/4 כוס שמן.
1/4 כוס חומץ.
חומרים למילוי:
1/2 ק"ג חומוס מבושל.
3 בצלים מטוגנים היטב (שחומים)
1/2 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
3 כפיות כמון.
1/2 כפית קארי.
1 גזר (פלחים).
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הבצק, להתפיח.
- לטחון את החומוס.
- להוסיף בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם.
- לחלק בצק ל 4 חלקים, לחלק מילוי ל 4 חלקים מכל 1/4 ליצור 7 סמבוסקים
- לחורר את הסמבוסקים.
- לטגן בשמן עמוק וחם(להוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר)
טיפים:
ניתן לראות סרט הכנה ביוטיוב –"ניחוחות בגדד " -גילה לוי מכינה סמבוסק.