סמבוסק חומוס - כיסן בצק עם מלית חומוס פיקנטית

אחד המאכלים הפופולריים של המטבח העירקי, מוגשים בעיקר באירועים חגיגיים.
חומרים לבצק:
4 כוסות קמח
1 כף שטוחה שמרים
1 כף שטוחה מלח
1 כף סוכר
1 + 1/4כוסות מי חומוס
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1/4 כוס חומץ
חומרים למילוי:
1/2 ק"ג חומוס מבושל
בצלים מטוגנים היטב(שחומים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפיות כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית קארי
1 גזר (פלחים)
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק, להתפיח
לטחון את החומוס
להוסיף בצל מטוגן ותבלינים לפי הטעם
לחלק בצק ל 4 חלקים, לחלק מילוי ל 4 חלקים מכל 1/4 ליצור 7 סמבוסקים
לחורר את הסמבוסקים
לטגן בשמן עמוק וחם(להוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר)
טיפים:
ניתן לראות סרט הכנה ביוטיוב –"ניחוחות בגדד " -גילה לוי מכינה סמבוסק.