סמבוסק בשכר (אמא)-סמבוסק עירקי עם סוכר אגוזים ושקדים

 

 

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח.

1 כוס שמן.

4 כפות סוכר.

2 כפות שמרים.

1 כפית מלח.

מים לפי הצורך.

 

מילוי:

1 כוס אגוזים, שקדים טחונים.

1 כפית הל טחון.

1 כף שמן.

1/2 כוס סוכר + 3 כפות דבש.

 

1 חלבון להברשה של הסמבוסק.

 

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק ומניחים לתפיחה.
  • מערבבים את חומרי המילוי.
  • מחלקים את הבצק לעגולים 50 בערך. ( לשים לצ'נגיי).
  • מרדדים לעגול בעובי 2 מ"מ.
  • מניחים כפית מהמילוי,סוגרים לחצי עגול ומהדקים
  • מברישים בחלבון.
  • אופים כ 180 מעלות עד שמזהיב.