סמבוסק בשכר (אמא)-סמבוסק עירקי עם סוכר אגוזים ושקדים

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח.

3/4 כוס שמן.

4 כפות סוכר.

2 כפות שמרים.

1 כפית מלח.

2 יוגורט של שטראוס 3%.

מים לפי הצורך.

מילוי:

1 כוס אגוזים, שקדים טחונים.

1 כפית הל טחון.

1 כף שמן.

1/2 כוס סוכר + 3 כפות דבש.

 

1 חלבון להברשה של הסמבוסק.

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומניחים לתפיחה.

מערבבים את חומרי המילוי.

מחלקים את הבצק לעגולים 50 בערך. ( לשים לצ'נגיי).

מרדדים לעגול בעובי 2 מ"מ.

מניחים כפית מהמילוי,סוגרים לחצי עגול ומהדקים

מברישים בחלבון.

אופים כ 180 מעלות עד שמזהיב.