עוף בקארי – ג'יג'י בקארי​

חומרים:

6 – 8 חלקי עוף (ירכיים שוקיים)

1/2 פלפל אדום.(רבועים).

1/2 פלפל ירוק.(רבועים).

2 כפות שמן.

3 שיני שום.( פרוסות).

2 כפות רסק.

2 – 3 עגבניות מגורדות או טחונות במגימיקס.

תבלינים:

1 כף קארי,1/2 כפית הל,1/2 כפית פפריקה,1/2 כפית כרכום,1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור.

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את שיני השום,פלפל אדום, פלפל ירוק, ושמן.

מניחם את חלקי העוף מעל, מלח פלפל ומאדים את העוף 1/2 שעה.(כך שיגיר נוזלים).

בקערה מכינים את חומרי הרוטב – עגבניות מגורדות,רסק עגבניות, תבלינים ומערבבים.

שופכים את הרוטב על העוף. וממשיכים לבשל, עוד כ 1 שעה.

 

נ.ב: - מתקבל רוטב עסיסי מאוד.

      - התבשיל מוגש על אורז לבן.

      - ניתן להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה.

      - ניתן לבשל אורז ולהוסיף את הרוטב שנשאר מהתבשיל, האורז יוצא מאוד פיקנטי .