שלרם

 לפת מבושלת בבישול ארוך. המקנה לה צבע חום עז, ריח " משכר" וטעם מתקתק.

לעיתים יכולה לשמש קינוח לארוחה או תוספת מרעננת.

 

חומרים:

1 ק"ג לפת (לרחץ ולהסיר גבעולים, שורשים).

1 שקית תה.

2 תמרים.

2 – 3 כפות סוכר חום (אפשר סילאן)

1/2 כפית מלח.

מים לבשול – עד כיסוי הלפת.

 

אופן ההכנה:

  • מחלקים את הלפת לחצאים או לרבעים.
  • מסדרים בסיר.
  • מוסיפים מים סוכר, תה, מלח,תמרים.
  • מכסים בצלחת (כדי שהלפת לא תתפורר במהלך הבישול הארוך).
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
  • רצוי להעביר לפלטה לבישול ארוך.( עד לקבלת גוון חם עז).

 

טיפים:

 

בעירק נהגו לבשל את השלרם ביחד עם החמין, שני הסירים זה לצד זה. בנוסף נהגו להוסיף לשלרם ביצים קשות וסלק.