שלרם

לפת מבושלת בבישול ארוך. המקנה לה צבע חום עז, ריח " משכר" וטעם מתקתק.
לעיתים יכולה לשמש קינוח לארוחה או תוספת מרעננת.
חומרים:
1 ק"ג לפת (לרחץ ולהסיר גבעולים, שורשים).
1 שקית תה.
2 תמרים.
2 – 3 כפות סוכר חום (אפשר סילאן)
1/2 כפית מלח.
מים לבשול – עד כיסוי הלפת.
אופן ההכנה:
- מחלקים את הלפת לחצאים או לרבעים.
- מסדרים בסיר.
- מוסיפים מים סוכר, תה, מלח,תמרים.
- מכסים בצלחת (כדי שהלפת לא תתפורר במהלך הבישול הארוך).
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
- רצוי להעביר לפלטה לבישול ארוך.( עד לקבלת גוון חם עז).
טיפים:
בעירק נהגו לבשל את השלרם ביחד עם החמין, שני הסירים זה לצד זה. בנוסף נהגו להוסיף לשלרם ביצים קשות וסלק.