צ'רג - לחמניות עירקיות מתוקות

חומרים:

1 קילו קמח.

2 כפות שמרים יבשים.

1/2 כוס סוכר.

1/4 כוס דבש.

1 כף מלח.

3 ביצים.

3/4 כוס שמן. או 175 חמאה מומסת.

2 + 1/2 כוסות מים.

להברשה:

4 כפות דבש 2 כפות מים רותחים או 1 ביצה ושומשום.

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים לבצק רך וגמיש.
  • מתפיחים כך שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחלקים את הבצק (25 - 40 חלקים בהתאם לצורך).
  • יוצרים צ'נגיי (מן עגול מעובד בידיים) ולאחר מכן נקניק, ומגלגלים לעגול או שבלול.
  • מברישים מעל. ומתפיחים שוב למשך 1/2 שעה.
  • אופים ב -180 מעלות עד שמזהיב או משחים.

 

נ.ב - רצוי להתפיח את הבצק ולהוריד נפח לפחות פעמיים, יוצר לחמניות במרקם "עננים".