צ'רג - לחמניות עירקיות מתוקות

חומרים:
1 קילו קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
1/2 כוס סוכר.
1/4 כוס דבש.
1 כף מלח.
3 ביצים.
3/4 כוס שמן. או 175 חמאה מומסת.
2 + 1/2 כוסות מים.
להברשה:
4 כפות דבש 2 כפות מים רותחים או 1 ביצה ושומשום.
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים לבצק רך וגמיש.
- מתפיחים כך שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק (25 - 40 חלקים בהתאם לצורך).
- יוצרים צ'נגיי (מן עגול מעובד בידיים) ולאחר מכן נקניק, ומגלגלים לעגול או שבלול.
- מברישים מעל. ומתפיחים שוב למשך 1/2 שעה.
- אופים ב -180 מעלות עד שמזהיב או משחים.
נ.ב - רצוי להתפיח את הבצק ולהוריד נפח לפחות פעמיים, יוצר לחמניות במרקם "עננים".