קובה אורז עירקית - "קובה ברז"

ארוחת צהריים ארוזה.

 

חומרים למעטפת:

2 + 1/2 כוסות אורז (כלי מדידה) להשרות 2 - 3 שעות

250 גר חזה עוף.

50 גר בשר טחון.

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים.

1 ביצה

1/2 כפית הל.

1 כף מלח.

1 כפית פלפל שחור.

 

 חומרים למילוי:

1/2 קילו בשר טחון.

3 בצלים קצוצים במעבד מזון.

1 כפית פלפל שחור.

1/2 כפית פלפל אנגלי.

1 כף בהרט.

1 כפית מלח.

1/2 כפית הל.

1 כף נומי בסרה טחונה.

1 כף רסק עגבניות.

 

 חומרים למרק:

סיר מלא במים. (מכיל 2 ליטר מים)

1 כף כרכום.

1/2 כפית הל.

1 כף מלח.

 

אופן הכנה:

 

הכנת המעטפת:

משרים את האורז במים, מסננים ומוסיפים את יתר חומרי המעטפת, מערבבים לתערובת אחידה,

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למס שעות לספיגת טעמים . (4 שעות).

 

 הכנת המילוי:

מניחים בסיר את הבשר ומעליו את הבצלים הקצוצים, מבשלים עד לספיגת כל הנוזלים, לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ..

 

 הכנת המרק:

מרתיחים בסיר גדול את המים עם יתר חומרי המרק.

 

 הכנת הקבות:

 מחלק את המעטפת ל -15 כדורים.

משטחים כל כדור למעין פיתה שטוח בעובי של 3 מ"מ.

מניחים כף מהמילוי וסוגרים לכדור.

משטחים את הקבה, ליצירת קובה עגולה ושטוחה.

מכניסים לסיר הרותח בכל פעם 7 - 8 קבות.

מבשל בין 15 דקות, בסיר חצי מכוסה. (הקבות צף כעבור 5 דקות)

מוציאים את הקבות למסננת.

 

טיפים:

מעטפת הקבה טובה ומוצלחת כאשר היא מתאחדת ואינה נדבקת ליד.

ניתן להקפיא את המילוי ולהוציא כאשר רוצים להכין קובה.

ניתן להקפיא את הקבה.

בכל פעם שמכניסים קבות למרק יש לרענן את התבלינים שבמרק . וכן להוסיף מים.

בעת הכנת הקבות יש לטבול את הידיים בשמן ולגלגל.

ניתן לטגן את הקבות בשמן או לחמם במיקרו.