קובה בורגול עירקית - "קובה בורל"

קובה מבורגול ממולא בבשר, שקדים וצימוקים. מבושל ומטוגן.

מוגש כארוחת צהריים בלווי סלט, מחמצים, ניתן להקפאה, מזינה ובריאה.

 

חומרים למעטפת:

1/2 קילו הדרישה (כוס ורבע).

1/2 ק"ג בורגול דק (כוס ורבע).

1/2 כוס סולת.

1/4 כוס קמח.

2 כפות שמן.

ו כפית מלח.

1 כפית כורכום.

1 כפית פלפל שחור.

2 כוסות מים + 1/2 במידת הצורך. (להשתמש בכלי קבול זהה)

חומרים למילוי בשר:

3 בצל

1/2 קילו בשר טחון.

מלח

פלפל שחור

1 כף בהרט הלטבית

1/4 כוס שקדים גרוסים.

 1/4 כוס צמוקים.

2 כפות שמן

חומרים למרק:

6 כוסות מים

2 כפיות כורכום

1/2 כפית קארי

1 כפית מלח

 

 

אופן הכנה:

 שמים את חומרי הבצק בקערה.

מוסיפים את המים

לשים לבצק גמיש, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

חוזרים ולשים מידי 15 דקות במשך שעה, מרטיבים מעט מלמעלה.

 

הכנת המילוי:

 מטגנים קלות את הבצל.

מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד לספיגת כל הנוזלים.

מוסיפים את התבלינים.

בסיום מוסיף שקדים, צימוקים ומתקנים טבולים.

 

הכנת הקבות:

 מחלקים את בצק המעטפת ל 16- 20 כדורים.

משטחים כל כדור לפיתה בעובי 5 מ"מ

ממלאים ב 3 כפיות מילוי וסוגרים לכדור.

מעגלים בשתי הידיים ולאחר מכן משטחים.

מכניסים את הקבות לתוך מרק רותח למשך 10 דקות

הקבות מוכנות כאשר הן צפות. (רצוי להמשיך ולבשל אותן גם לאחר שהן צפות עד 10 דקות.

ניתן לבשל בכל פעם עד 10 קבות בו זמנית.

 

טיפ :. דביק ניתן במידה והבצק להוסיף מעט סולת הבצק מוכן כשנפרד מדפנות הקערה.

ניתן להקפיא את הקבות ולהפשיר במיקרו.

ניתן להקפיא את הבצק לאחר הכנתו.