קובה בורגול עירקית - "קובה בורל"

קובה מבורגול ממולא בבשר, שקדים וצימוקים. מבושל ומטוגן.

מוגש כארוחת צהריים בלווי סלט, מחמצים, ניתן להקפאה, מזינה ובריאה.

 

חומרים למעטפת:

כוס וחצי דרישה.

כוס וחצי בורגול דק.

1/2 כוס סולת.

1/4 כוס קמח.

2 כפות שמן.

ו כפית מלח.

1 כפית כורכום.

1 כפית פלפל שחור.

2-3 כוסות מים להשתמש בכלי קבול זהה).

 

חומרים למילוי בשר:

3 בצלים.

1/2 קילו בשר טחון.

מלח.

פלפל שחור.

1 כף בהרט לטבית.

1/2 כפית פלפל אנגלי.

1/4 כוס שקדים גרוסים.

 1/4 כוס צמוקים.

2 כפות שמן.

 

חומרים למרק:

6 כוסות מים.

2 כפיות כורכום.

1/2 כפית קארי.

1 כפית מלח.

 

אופן הכנה:

  •  שמים את חומרי הבצק בקערה.
  • מוסיפים את המים. (מתחילים ב 2 כוסות מים ומוסיפים עוד מים במידת הצורך עד ל 3 כוסות)
  • לשים לבצק גמיש, במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  • חוזרים ולשים מידי 15 דקות במשך שעה, מרטיבים מעט מלמעלה.

 

הכנת המילוי:

  •  מטגנים קלות את הבצל.
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד לספיגת כל הנוזלים.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • בסיום מוסיף שקדים, צימוקים ומתקנים טבולים.

 

הכנת הקבות:

  •  מחלקים את בצק המעטפת ל 16- 20 כדורים.
  • משטחים כל כדור לפיתה בעובי 5 מ"מ.
  • ממלאים ב 3 כפיות מילוי וסוגרים לכדור.
  • מעגלים בשתי הידיים ולאחר מכן משטחים.
  • מכניסים את הקבות לתוך מרק רותח למשך 10 דקות.
  • הקבות מוכנות כאשר הן צפות. (רצוי להמשיך ולבשל אותן גם לאחר שהן צפות עד 10 דקות.)
  • ניתן לבשל בכל פעם עד 10 קבות בו זמנית.

טיפ : במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף מעט סולת. הבצק מוכן כשהוא נפרד מדפנות הקערה.

ניתן להקפיא את הקבות ולהפשיר במיקרו.

ניתן להקפיא את הבצק לאחר הכנתו.

ניתן לצפות באופן הכנת הקובות ביוטיוב " קובה בורגול עירקית"