קובה נענע - "נענעיי"

כדורי סולת - אורז טחון מבושלים במרק של עגבניות שום ועלי מנטה טריים . קובה מוגש בתוספת של אורז לבן.

 

חומרים למרק:

10-15 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים + גבעולים

3 כפות שמן.

2 -3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות.

1 קופסא רסק עגבניות .

5 - 6 כוסות מים.

1/4 כוס מיץ לימון.

3 כפות סוכר.

1 כפית מלח / פלפל / פפריקה אדומה. (לטבל לפי טעם אישי)

1 כוס עלי נענע טריים (יש להוסיף לתבשיל בסיום הבישול ).

 

חומרים למילוי קובה:

1/2 קילו בשר טחון

1 כף פטרוזיליה קצוצה.

1 בצל קצוץ וסחוט.

1 כפית מלח (לפזר על בצל קצוץ כדי שיגיר נוזלים.

1/2 כפית פלפל שחור.

 

 

חומרים לבצק סולת:

2 כוסות סולת.

2 כפיות שטוחות מלח.

1 כף גדושה דרישה.

1 + 1/4 כוס מים. (להוסיף עוד 1/4 רק במידה שהבצק יבש.)

1 כף שמן.

 

חומרים לבצק מאורז טחון: 12 - 15 קובות

1 כוס אורז טחון.

120 ג"ר חזה עוף טחון דק.

1/2 כוס מים.

 1/2 כפית מלח.

 

אופן הכנה:

מרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום, ריבועי עגבניות רסק עגבניות ותבלינים לפי טעם אישי.

מיץ לימון וסוכר מוסיפים לקראת סוף הבישול.

מוסיפים 6 כוסות מים, מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הקובות.

 

הכנת המילוי - קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון, ופלפל שחור מערבבים לתערובת.

 

הכנת המעטפת - מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה.

 

הכנת מעטפת מאורז טחון (לפסח) - מערבבים את האורז הטחון עם חזה עוף, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח, ומים בכמויות קטנות עד ליצירת בצק רך וגמיש. מניחים בצד למשך חצי שעה

הכנת הקובות

  •  מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל4.-
  • מרטיבים ידיים במים.
  •  מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.
  •  מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.
  • משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעיגול (קובה)
  •  מטילים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח.
  • מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה.
  •  מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.
  • מוסיפים לקראת סוף הבישול את הלימון והסוכר.
  •  מוסיפים מים לסיר לפי מידת הצורך (ממכסים את התבשיל).
  • בעת כיבוי תבשיל מוסיף את עלי מנטה (נענע).

 

טיפים:

ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול.