קובה נענע - "נענעיי"

כדורי סולת - אורז טחון מבושלים במרק של עגבניות שום ועלי מנטה טריים . קובה מוגש בתוספת של אורז לבן.
חומרים למרק:
10-15 שיני שום קלופים וחתוכים לרבעים + גבעולים
3 כפות שמן.
2 -3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות.
1 קופסא רסק עגבניות .
5 - 6 כוסות מים.
1/4 כוס מיץ לימון.
3 כפות סוכר.
1 כפית מלח / פלפל / פפריקה אדומה. (לטבל לפי טעם אישי)
1 כוס עלי נענע טריים (יש להוסיף לתבשיל בסיום הבישול ).
חומרים למילוי קובה:
1/2 קילו בשר טחון
1 כף פטרוזיליה קצוצה.
1 בצל קצוץ וסחוט.
1 כפית מלח (לפזר על בצל קצוץ כדי שיגיר נוזלים.
1/2 כפית פלפל שחור.
חומרים לבצק סולת:
2 כוסות סולת.
2 כפיות שטוחות מלח.
1 כף גדושה דרישה.
1 + 1/4 כוס מים. (להוסיף עוד 1/4 רק במידה שהבצק יבש.)
1 כף שמן.
חומרים לבצק מאורז טחון: 12 - 15 קובות
1 כוס אורז טחון.
120 ג"ר חזה עוף טחון דק.
1/2 כוס מים.
1/2 כפית מלח.
אופן הכנה:
מרק - מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את השום, ריבועי עגבניות רסק עגבניות ותבלינים לפי טעם אישי.
מיץ לימון וסוכר מוסיפים לקראת סוף הבישול.
מוסיפים 6 כוסות מים, מבשלים עד לרתיחה ומוסיפים את הקובות.
הכנת המילוי - קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח. כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל, מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון, ופלפל שחור מערבבים לתערובת.
הכנת המעטפת - מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה.
הכנת מעטפת מאורז טחון (לפסח) - מערבבים את האורז הטחון עם חזה עוף, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח, ומים בכמויות קטנות עד ליצירת בצק רך וגמיש. מניחים בצד למשך חצי שעה
הכנת הקובות
- מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל4.-
- מרטיבים ידיים במים.
- מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.
- מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.
- משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעיגול (קובה)
- מטילים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח.
- מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 20 דקות על אש נמוכה.
- מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.
- מוסיפים לקראת סוף הבישול את הלימון והסוכר.
- מוסיפים מים לסיר לפי מידת הצורך (ממכסים את התבשיל).
- בעת כיבוי תבשיל מוסיף את עלי מנטה (נענע).
טיפים:
ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול.