קובה תפוחי אדמה עירקי - "קובה פטטה" (12 - 15 קובות)

קובה מתפוחי אדמה ממולא בבשר צימוקים ושקדים.
חומרים למעטפת:
4 תפוחי אדמה (נפוליאון)
1 חלמון
4 כפות קמח מצה או 2 כפות קמח תפוחי אדמה.
מלח.
פלפל שחור לבן.
חומרים למילוי:
3 בצלים .
1/2 קילו בשר טחון.
מלח.
פלפל שחור.
1 כף בהרט לטבית.
1/2 כפית הל טחון.
1/4 כוס שקדים (גפרורים)
1/4 כוס צימוקים
2 כפות שמן.
חומרים לטיגון הקובות:
1 חלבון ביצה + 2 כפות מים
אופן הכנה:
מעטפת:
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם.
- מקלפים ומגררים במגרדת.
- מוסיפים קמח ותבלינים.
- התערובת צריכה להתאחד לבצק רך ולא דביק
הכנת המילוי:
- מניחים את הבשר בסיר.
- מוסיפים 2 כפות שמן.
- קוצצים את הבצל במעבד מזון.
- מניחים במסננת.
- זורים 1 כפית מלח על הבצל
- סוחטים את הבצל ומוסיפים לסיר הבשר.
- מבשלים את תערובת הבשר עד לספיגת כל הנוזלים.
- מוסיפים תבלינים. מלח, פלפל שחור, בהרט לטבית והל.
הכנת קובה:
- מחלקים את בצק מעטפת לכדורים.
- משטחים כל כדור למעיין פיתה בעובי 4 מ"מ מניחים 1 -. 2 כפית מילוי, צימוקים שקדים וסוגרים לכדור עגול, לאחר הסגירה, משטחים לקובה שטוחה עם הידיים (. אפשר להרטיב את הידיים במעט מים)
- טובלים את הקובה בביצה ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהוב בטעם של עוד .......
טיפים:
מעטפת של קובה טוב ו"נכונה "למילוי כאשר היא אינה נדבקת ליד.
במהלך יצירת הקובה, מגלגלים אותה בכפות הידיים, במידה והיא נפתחת יש להוסיף עוד, קמח מצה למעטפת או קמח תפוחי אדמה, ממשיכים לגלגל ולעצב את הקובה עד שהיא מתגלגל בין כפות הידיים בחופשיות ולא נפתחת .. (הטיפ נכון לגבי כל קובה עירקית).