קציצות בשר עירקיות - "קובה שפתה"

קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מבחר ירקות העונה.

 

חומרים לקציצות:

1/2 קילו בשר טחון.

1 בצל גדול.קצוץ דק או טחון במ'גימיקס

2 כפות דרישה או אורז טחון.

1 כפית מלח.

1 כפית פלפל שחור.

חומרים לרוטב:

1 בצל בינוני.טחון במג'ימיקס.

1 - 2 עגבניות טריות מגורד או טחון.

2 - 3 כפות רסק עגבניות.

1 כפית פלפל שחור.

1/2 כפית מלח.

1 כפית פפריקה.

2 כפות שמן.

1 - 2 כוסות מים.

ירקות עונה - אפונה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, גזר, שעועית צהובה, קישואים.

(ניתן לבחור ירק אחד או מבחר).

 

אופן הכנת הרוטב:

מניחים בסיר את הבצל ומטגנים טגון שקוף.

מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות מלח, פלפל, ופפריקה.

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה, מאדים מעט, כך שהרוטב יתבשל מעט.

מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים.

 

אופן הכנת הקציצות:

מניחים את הבשר הטחון בקערה.

מניחים את הבצל הטחון במסננת, זורים מלח וסוחטים מנוזלים. (אפשר להוסיף את נוזלי הבצל לסיר).

מוסיפים פלפל שחור ודרישה ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצרים קציצות קטנות ומאורכות (בערך 20)

מוסיפים את הקציצות לרוטב.ומבשלים כ 10 דקות.

מוסיפים את הירקות הנבחרים ומבשלים 1/2 שעה עד 3/4 שעה.

מוסיפים נוזלים במידת הצורך.

 

נ.ב: - אין צורך להציף את התבשיל במים.יחד עם זאת צריכה להישאר רוטב.

      - ניתן להקפיא את הקציצות מבושלות, לפני הוספת ירקות.

      - תבשיל מוגש על אורז לבן או אדום.