קציצות בשר עירקיות - "קובה שפתה"

קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מבחר ירקות העונה.
חומרים לקציצות:
1/2 קילו בשר טחון.
1 בצל גדול קצוץ דק או טחון במ'גימיקס.
2 כפות דרישה או אורז טחון.
1/2 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
חומרים לרוטב:
1 בצל בינוני טחון במג'ימיקס.
1 - 2 עגבניות טריות מגורד או טחון.
2 - 3 כפות רסק עגבניות.
1 כפית פלפל שחור.
1/2 כפית מלח.
1 כפית פפריקה.
2 כפות שמן.
1 - 2 כוסות מים.
ירקות עונה - אפונה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, גזר, שעועית צהובה, קישואים.
(ניתן לבחור ירק אחד או מבחר).
אופן הכנת הרוטב:
- מניחים בסיר את הבצל ומטגנים טגון שקוף.
- מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות מלח, פלפל, ופפריקה.
- מערבבים את החומרים לתערובת אחידה, מאדים מעט, כך שהרוטב יתבשל מעט.
- מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים.
אופן הכנת הקציצות:
- מניחים את הבשר הטחון בקערה.
- מניחים את הבצל הטחון במסננת, זורים מלח וסוחטים מנוזלים. (אפשר להוסיף את נוזלי הבצל לסיר).
- מוסיפים פלפל שחור ודרישה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות קטנות ומאורכות (בערך 20)
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ 10 דקות.
- מוסיפים את הירקות הנבחרים ומבשלים 1/2 שעה עד 3/4 שעה.
- מוסיפים נוזלים במידת הצורך.
נ.ב: - אין צורך להציף את התבשיל במים יחד עם זאת צריכה להישאר רוטב.
- ניתן להקפיא את הקציצות מבושלות, לפני הוספת ירקות.
- תבשיל מוגש על אורז לבן או אדום.