קציצות בשר עירקיות - "קובה שפתה"

קציצות בשר ברוטב עגבניות עם מבחר ירקות העונה.

 

חומרים לקציצות:

1/2 קילו בשר טחון.

1 בצל גדול קצוץ דק או טחון במ'גימיקס.

2 כפות דרישה או אורז טחון.

1/2 כפית מלח.

1 כפית פלפל שחור.

חומרים לרוטב:

1 בצל בינוני טחון במג'ימיקס.

1 - 2 עגבניות טריות מגורד או טחון.

2 - 3 כפות רסק עגבניות.

1 כפית פלפל שחור.

1/2 כפית מלח.

1 כפית פפריקה.

2 כפות שמן.

1 - 2 כוסות מים.

ירקות עונה - אפונה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה, גזר, שעועית צהובה, קישואים.

(ניתן לבחור ירק אחד או מבחר).

 

אופן הכנת הרוטב:

  • מניחים בסיר את הבצל ומטגנים טגון שקוף.
  • מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות מלח, פלפל, ופפריקה.
  • מערבבים את החומרים לתערובת אחידה, מאדים מעט, כך שהרוטב יתבשל מעט.
  • מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים.

 

אופן הכנת הקציצות:

  • מניחים את הבשר הטחון בקערה.
  • מניחים את הבצל הטחון במסננת, זורים מלח וסוחטים מנוזלים. (אפשר להוסיף את נוזלי הבצל לסיר).
  • מוסיפים פלפל שחור ודרישה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצרים קציצות קטנות ומאורכות (בערך 20)
  • מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ 10 דקות.
  • מוסיפים את הירקות הנבחרים ומבשלים 1/2 שעה עד 3/4 שעה.
  • מוסיפים נוזלים במידת הצורך.

 

נ.ב: - אין צורך להציף את התבשיל במים יחד עם זאת צריכה להישאר רוטב.

      - ניתן להקפיא את הקציצות מבושלות, לפני הוספת ירקות.

      - תבשיל מוגש על אורז לבן או אדום.