בעבע תמר

 

 

בעבע בתמר

נחוח התמר- מאפה של בצק שמרים עם תמרים

כמות - 45 - 50 מאפים

 

חומרים:

11/4 ק"ג קמח.

1 כף שטוחה מלח.

4 כפות סוכר.

2 כפות שטוחות שמרים יבשים.

1 כוס שמן (1/2 כוס שמן +1/2 מרגרינה)

2 כוסות מים.

1 כף חוואיג לאפייה.

שומשום.

מילוי:

1 ק"ג תמרים (זן חזראווי)

3 כפות שמן.

 

אופן הכנה:

הכנת בצק

  • בוחשים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומשהים לתפיחה במקום חמים למשך שעתיים
  • הכנת מלית
  • מגלענים את התמרים, יוצרים עגול מכל שני תמרים (בין 45 - 50 כדוריםלק"ג מכל 2 תמרים כדור) .
  • מחממים את השמן במחבת ומניחים את כדורי התמרים לרכוך (אש נמוכה).
  • הכנת מאפה
  • מחלקים את הבצק בהתאם למס כדור התמרים.
  • יוצרים מהבצק כדורים. צרים גומה במרכז כל כדור.
  • דוחסים כדור תמר ומהדקים, טובלים את כדור הבצק כשהוא ממולא במים ולאחר מכן בשומשום.
  • משטחים את הכדור בידיים ולאחר מכן בעזרת מערוך, מעצבים לעיגול.
  • מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מורחים מעט שמן, מנקבים את העוגיות בעזרת מזלג.
  • אופים כ -10 דקות בחום של 180 צ

 

טיפים:

חמום תמרים מאפשר אלסטיות של מילוי

לחלק תמרים ובצק באופן שווה בהתאם לכך ניתן לצור עוגיות גדולות או קטנות

מריחת שמן למעלה יוצר מאפה קריספי

יש לשמור את התמרים חמים - אלסטיים לאורך כל תהליך הכנת מאפים

ניתן להקפיא בצק שנשאר תמרים שנשארו