בעבע תמר

 

 

בעבע בתמר

נחוח התמר- מאפה של בצק שמרים עם תמרים

כמות - 45 - 50 מאפים

 

חומרים:

11/4 ק"ג קמח

1 כף שטוחה מלח

4 כפות סוכר

2 כפות שטוחות שמרים יבשים

1 כוס שמן (1/2 כוס שמן +1/2 מרגרינה)

2 כוסות מים

1 כף חוואיג לאפייה

שומשום

מילוי:

1 ק"ג תמרים (זן חזראווי)

3 כפות שמן

 

אופן הכנה:

הכנת בצק

בוחשים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומשהים לתפיחה במקום חמים למשך שעתיים

הכנת מלית

מגלענים את התמרים, יוצרים עגול מכל שני תמרים (בין 45 - 50 כדוריםלק"ג מכל 2 תמרים כדור) ,.

מחממים את השמן במחבת ומניחים את כדורי התמרים לרכוך (אש נמוכה).

הכנת מאפה

מחלקים את הבצק בהתאם למס כדור התמרים.

יוצרים מהבצק כדורים. צרים גומה במרכז כל כדור.

דוחסים כדור תמר ומהדקים, טובלים את כדור הבצק כשהוא ממולא במים ולאחר מכן בשומשום.

משטחים את הכדור בידיים ולאחר מכן בעזרת מערוך, מעצבים לעיגול.

מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מורחים מעט שמן, מנקבים את העוגיות בעזרת מזלג.

אופים כ -10 דקות בחום של 180 צ

 

טיפים:

חמום תמרים מאפשר אלסטיות של מילוי

לחלק תמרים ובצק באופן שווה בהתאם לכך ניתן לצור עוגיות גדולות או קטנות

מריחת שמן למעלה יוצר מאפה קריספי

יש לשמור את התמרים חמים - אלסטיים לאורך כל תהליך הכנת מאפים

ניתן להקפיא בצק שנשאר תמרים שנשארו