בעבע תמר

בעבע בתמר
נחוח התמר- מאפה של בצק שמרים עם תמרים
כמות - 45 - 50 מאפים
חומרים:
11/4 ק"ג קמח.
1 כף שטוחה מלח.
4 כפות סוכר.
2 כפות שטוחות שמרים יבשים.
1 כוס שמן (1/2 כוס שמן +1/2 מרגרינה)
2 כוסות מים.
1 כף חוואיג לאפייה.
שומשום.
מילוי:
1 ק"ג תמרים (זן חזראווי)
3 כפות שמן.
אופן הכנה:
הכנת בצק
- בוחשים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומשהים לתפיחה במקום חמים למשך שעתיים
- הכנת מלית
- מגלענים את התמרים, יוצרים עגול מכל שני תמרים (בין 45 - 50 כדוריםלק"ג מכל 2 תמרים כדור) .
- מחממים את השמן במחבת ומניחים את כדורי התמרים לרכוך (אש נמוכה).
- הכנת מאפה
- מחלקים את הבצק בהתאם למס כדור התמרים.
- יוצרים מהבצק כדורים. צרים גומה במרכז כל כדור.
- דוחסים כדור תמר ומהדקים, טובלים את כדור הבצק כשהוא ממולא במים ולאחר מכן בשומשום.
- משטחים את הכדור בידיים ולאחר מכן בעזרת מערוך, מעצבים לעיגול.
- מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, מורחים מעט שמן, מנקבים את העוגיות בעזרת מזלג.
- אופים כ -10 דקות בחום של 180 צ
טיפים:
חמום תמרים מאפשר אלסטיות של מילוי
לחלק תמרים ובצק באופן שווה בהתאם לכך ניתן לצור עוגיות גדולות או קטנות
מריחת שמן למעלה יוצר מאפה קריספי
יש לשמור את התמרים חמים - אלסטיים לאורך כל תהליך הכנת מאפים
ניתן להקפיא בצק שנשאר תמרים שנשארו