ריבת חושחש עירקית - ריבת נרנג '

ריבה שנהג להכין יהודי בצרה לכבוד יום כיפור.
זו תרופה טבעונית לכאבי בטן, כמו כן נהג לתת אותה לאישה בחודשי ההריון הראשון כשסבל מבחילות . "מן תתאווחם"
1 ק"ג חוש חש
לעשות חריצים.
להשרות 14 עד 40 יום במים.
אחרי שבועיים להרתיח במשך 1/2 שעה.
1/2 - 1 ק"ג קליפות תפוזים (מזן וושינגטון).
משרים יומיים - שלושה ימים.
סוחטים את הקליפות משאירים קצת לחות.
1 ק"ג חוש חש ו 1 1/4 סוכר.
משרים את החוש חש עד הבוקר.
למחרת מוסיף קצת מים ומתחילים לבשל.
מנערים את הסיר מידי פעם. רצוי שיהיה בסיר בעבוע.
באמצע הבישול כעבור שעה מוסיפים את הקליפות כשיש עדיין נוזלים בסיר.
מתקבל ריבה בצבע חום, קליפות מתבשלות, רוטב סמיך.
הטעם שמתקבל הוא של מרירות קלה.
1/4 כפית מלח לימון לשימור