ריבת תפוחים עירקית לראש השנה

חומרים:

1 ק"ג תפוחים (מקולפים וחתוכים לרבעים - 1 ק"ג לאחר הקילוף). 

1/2 ק"ג סוכר.

6 פלחי לימון דקים עם הקליפה.

1 כפית הל.

 

אופן הכנה: 

  • מכניסים את התפוחים לסיר, שופכים מעל את הסוכן ופלחי הלימון ומשרים ללילה.
  • לאחר שהסוכר נמס מרתיחים ומנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים.
  • בגמר הבישול מפזרים כפית הל טחון.
  • רצוי שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר, בתהליך הבישול לא לכסות את הסיר עם מכסה.

 

​נ.ב במהלך הבישול מומלץ לא לכסות, ניתן להניח צלחת על התפוחים במהלך הבישול (כדי שיצאו כמו מרמלדה).

מומלץ לקחת תפוח מזן יהונתן / גאלה כדי שלא יתפרק במהלך הבישול.