ריבת תפוחים עירקית לראש השנה

חומרים:

1 ק"ג תפוחים (מקולפים וחתוכים לרבעים - 1 ק"ג לאחר הקילוף).

מים לפי הצורך (1/2 - 3/4 כוס מים)

1/2 ק"ג סוכר

6 פלחי לימון דקים עם הקליפה.

1 כפית הל.

 

אופן הכנה: 

מכניסים לסיר את התפוחים, מים, פלחי לימון, וסוכר

מרתיחים, ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים.

בגמר הבישול מפזרים כפית הל טחון.

 

נ.ב: רצוי שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר, בתהליך הבישול לא לכסות את הסיר עם מכסה.

רצוי להשתמש בתפוח מזן יהונתן / גאלה התפוח אינו מתפרק במהלך הבישול.