ריבת תפוחים עירקית לראש השנה

חומרים:
1 ק"ג תפוחים (מקולפים וחתוכים לרבעים - 1 ק"ג לאחר הקילוף).
1/2 ק"ג סוכר.
6 פלחי לימון דקים עם הקליפה.
1 כפית הל.
אופן הכנה:
- מכניסים את התפוחים לסיר, שופכים מעל את הסוכן ופלחי הלימון ומשרים ללילה.
- לאחר שהסוכר נמס מרתיחים ומנמיכים את האש ומבשלים עד שהתפוחים מזהיבים.
- בגמר הבישול מפזרים כפית הל טחון.
- רצוי שלא יהיו הרבה נוזלים בסיר, בתהליך הבישול לא לכסות את הסיר עם מכסה.
נ.ב במהלך הבישול מומלץ לא לכסות, ניתן להניח צלחת על התפוחים במהלך הבישול (כדי שיצאו כמו מרמלדה).
מומלץ לקחת תפוח מזן יהונתן / גאלה כדי שלא יתפרק במהלך הבישול.