תבשיל חצילים עירקי - אינגריי בבנגאן.

תבשיל של בשר עליו שכבות של בצל עגבניות וחצילים, מוגש על אורז לבן

טעם בלתי נשכח, מי שעדיין לא בחר מנה להתחיל לבשל אתה את הבישול עיראקי, זאת מנה בשבילו.

 

חומרים:

1 ק"ג בשר כתף או שריר.

4 בצלים פרוסים (חצי ירח)

4 עגבניות פרוסות.

3 חצילים מטוגנים או לחלופין אפוי בתנור (ראה מתכון חצילים מטוגנים).

3 כפות רסק עגבניות.

2 כפות סוכר

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית פלפל שחור

מלח

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן

1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. זורים מעל מלח ומניחים במסננת למשך 1/2 שעה.

שוטפים את החצילים ומייבשים.

חותכים 1 בצל לקוביות מטגנים מעט, מוסיפים את הבשר מלח פלפל ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.

מטגנים את החצילים.

מטגנים קלות את פרוסות הבצל.

 

הרכבת התבשיל:

מסננים את הבשר המבושל ומניחים בסיר.

מוסיפים 2 כוסות מציר הבשר.

מעל הבשר מניח 1/2 מכמות הבצל המטוגן מעל 1/2 מפרוסות עגבניות חצילים מטוגנות (או אפויים) ושוב בצל מטוגן ופרוסות עגבניות.

מכינים רוטב עגבניות -רסק עגבניות, 1/2 כוס מים, מלח, פלפל שחור, 2 כפות סוכר, 1/4 כוס מיץ לימון, שופכים מעל לתבשיל, מניחים מעל לתבשיל צלחת חסינת אש ומהדקים סוגרים את המכסה, ומבשלים עד לספיגת רב הנוזלים

מתקבל תבשיל מהביל שנקרא גם מחמוסה חצילים מגישים על אורז לבן - פשוט מעדן .....