שורבה

July 16, 2021
מרק זה, מזכיר בטעמו טעם של טבית, נוהגים להכין אותו בחורף כארוחה חמה ומשביעה.
המרק מתבשל בבישול ארוך,הוא ידוע כמרפא ומרגיע.
חומרים למרק:
1 בצל חתוך לקוביות.
2 עגבניות חתוכות לריבועים.
1 – 2 כפות רסק עגבניות.
1/2 – 3/4 כוס אורז ( להשרות במים )
1 כפית שטוחה מלח/פלפל שחור/הל טחון
4 מנות עוף (שוקיים, כנפיים )
5 כוסות מים (ניתן להוסיף מים במידה והמרק סמיך מידי).
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים ריבועי עגבניות.
- מוסיפים את מנות העוף ומאדים כך שיגירו נוזלים.( 15 דקות ).
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות, אורז ומים.
- מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה בישול ארוך.(שעה וחצי)
טיפים:
המרק טעים כאשר הבישול ארוך וכל מרכיביו מתפוררים, "נמסים".
יש לתת ערבוב מידי פעם כך שהאורז לא ישקע לתחתית הסיר ויחרך.
במידה והמרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים לסמיכות רצויה.