שורבה

July 16, 2021

מרק זה, מזכיר בטעמו טעם של טבית, נוהגים להכין אותו בחורף כארוחה חמה ומשביעה.

המרק מתבשל בבישול ארוך,הוא ידוע כמרפא ומרגיע.

 

חומרים למרק:

1 בצל חתוך לקוביות.

2 עגבניות חתוכות לריבועים.

1 – 2 כפות רסק עגבניות.

1/2 – 3/4 כוס אורז ( להשרות במים )

1 כפית שטוחה מלח/פלפל שחור/הל טחון

4 מנות עוף (שוקיים, כנפיים )

5 כוסות מים (ניתן להוסיף מים במידה והמרק סמיך מידי).

 

 

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים ריבועי עגבניות.
  • מוסיפים את מנות העוף ומאדים כך שיגירו נוזלים.( 15 דקות ).
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים לסיר רסק עגבניות, אורז ומים.
  • מביאים את המרק לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה בישול ארוך.(שעה וחצי)

 

טיפים:

 המרק טעים כאשר הבישול ארוך וכל מרכיביו מתפוררים, "נמסים".

יש לתת ערבוב מידי פעם כך שהאורז לא ישקע לתחתית הסיר ויחרך.

במידה והמרק סמיך מידי ניתן להוסיף מים לסמיכות רצויה.