קרעיי בדהן - אורז המבושל בחמאה עם קישואים עדשים

July 16, 2021
חומרים:
1 בצל בינוני חתוך לקוביות.
1 עגבניה חתוכה לריבועים.
2 קישואים (זוקיני או קישוא אבו רגבה או רגיל) חתוך לחצאי עיגולים.
50 גר חמאה.
1 כף רסק עגבניות
כוס וחצי אורז.
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה אדומה
11/2 עד 2 כוסות מים כוסות מים.
אופן ההכנה:
- ממיסים בסיר 50 ג"ר חמאה
- מוסיפים בצל מטגנים קלות ואז מוסיפים עגבניה וקישואים .
- מוסיפים תבלינים ומאדים כ 1/4 שעה.
- מוסיפים רסק עגבניות, אורז.מערבבים.
- מוסיפים מים מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 – 25 דקות.
נ.ב: ניתן להגיש בלווי ביצת עין או יוגורט
ניתן לשים דלעת במקום קישואים.