קרעיי בדהן -  אורז המבושל בחמאה עם קישואים עדשים

July 16, 2021

חומרים:

1 בצל בינוני חתוך לקוביות.

1 עגבניה חתוכה לריבועים.

2 קישואים (זוקיני או קישוא אבו רגבה או רגיל) חתוך לחצאי עיגולים.

50 גר חמאה.

1 כף רסק עגבניות

 כוס וחצי אורז.

 1 כפית מלח שטוחה

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה אדומה

11/2 עד 2 כוסות מים כוסות מים.

 

אופן ההכנה:

 

  • ממיסים בסיר 50 ג"ר חמאה
  • מוסיפים בצל  מטגנים קלות ואז מוסיפים עגבניה  וקישואים .
  • מוסיפים תבלינים ומאדים כ 1/4 שעה.
  • מוסיפים רסק עגבניות, אורז.מערבבים.
  • מוסיפים מים מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 – 25 דקות.

 

נ.ב: ניתן להגיש בלווי ביצת עין או יוגורט

       ניתן לשים דלעת במקום קישואים.