ריבת קליפות תפוזים

חומרים:

6 תפוזים עם קליפה עבה.

1/2 ק"ג סוכר ( 3 עד 31/2 כוסות סוכר).

2 כוסות מיץ תפוזים (מיץ של הפרי )

פרוסות דקות מ 1/2 לימון.

6 תרמילי הל מפוררים.

 

 

אופן ההכנה:

 

  • מגרדים מעט את הקליפה העליונה של התפוז.
  • חוצים את התפוז לחצי וסוחטים את המיץ במסחטת מיץ.
  • חותכים את הקליפות לרצועות.
  • מניחים את הקליפות בסיר מוסיפים מים כדי כיסוי ומרתיחים 2 דקות. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
  • מקררים וסוחטים.
  • בסיר משרים את כל החומרים למשך לילה.
  • הנוזלים חייבים לכסות את הפירות, לכן במידה וחסר נוזלים לאחר ההשריה, רצוי להוסיף מיץ תפוזים עד לכיסוי התערובת.
  • מניחים צלחת על התערובת.
  • מבשלים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד לקבלת צבע ענברי... לאורך הבישול חייב להיות בעבוע עדין בסיר.
  • במידה והריבה סמיכה מידיי ניתן להוסיף מעט מים רתוחים לסמיכות רצויה
  • משך הבישול 1 שעה עד 11/2 שעה.