ריבת קליפות תפוזים

חומרים:
6 תפוזים עם קליפה עבה.
1/2 ק"ג סוכר ( 3 עד 31/2 כוסות סוכר).
2 כוסות מיץ תפוזים (מיץ של הפרי )
פרוסות דקות מ 1/2 לימון.
6 תרמילי הל מפוררים.
אופן ההכנה:
- מגרדים מעט את הקליפה העליונה של התפוז.
- חוצים את התפוז לחצי וסוחטים את המיץ במסחטת מיץ.
- חותכים את הקליפות לרצועות.
- מניחים את הקליפות בסיר מוסיפים מים כדי כיסוי ומרתיחים 2 דקות. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
- מקררים וסוחטים.
- בסיר משרים את כל החומרים למשך לילה.
- הנוזלים חייבים לכסות את הפירות, לכן במידה וחסר נוזלים לאחר ההשריה, רצוי להוסיף מיץ תפוזים עד לכיסוי התערובת.
- מניחים צלחת על התערובת.
- מבשלים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד לקבלת צבע ענברי... לאורך הבישול חייב להיות בעבוע עדין בסיר.
- במידה והריבה סמיכה מידיי ניתן להוסיף מעט מים רתוחים לסמיכות רצויה
- משך הבישול 1 שעה עד 11/2 שעה.