קמר

מוצר חלב, מרקמו סמיך,דומה לשמנת עשירה 60% שומן, ספק חמאה, ספק מעדן, טעמו עשיר,עשוי מחלב בקר או תאו
חומרים:
2 שמנת מתוקה.( 38% שומן )
2 כוסות חלב.
אופן ההכנה:
- מחממים את החלב בסיר.
- לפני רתיחה מוסיפים את השמנת.
- מורידים מהאש ומעבירים לתבנית.
- מניחים על הפלטה למשל 4 שעות.
- לאחר מכן מכניסים למקרר ליממה.
- ביום למחרת הקימר יצוף והנוזלים ישקעו.
- את השכבה העליונה של הקימר השומן יש להסיר.
- מקבלים קימר במרכז .ומסביב שאריות של חלב.
ניתן להוסיף, לחלב שנשאר, לאחר התגבשות הקימר, כף יוגורט יוצא לבן נהדר או להוסיף את החלב לקפה.
קמר גרסה מקוצרת
חומרים:
2 שמנת.
1 כוס חלב.
1 כפית קורנפלור.
אופן הכנה:
מחממים את השמנת מוסיפים את החלב. ( לא להרתיח )
מוסיפים את הקורנפלור.
בוחשים עד להסמכה.
מעבירים לתבנית.
מכנסים למקרר ל 24 שעות.