קמר

מוצר חלב, מרקמו סמיך,דומה לשמנת עשירה 60% שומן, ספק חמאה, ספק מעדן, טעמו עשיר,עשוי מחלב בקר או תאו

 

חומרים:

2 שמנת מתוקה.( 38% שומן )

2 כוסות חלב.

 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים את החלב בסיר.
  • לפני רתיחה מוסיפים את השמנת.
  • מורידים מהאש ומעבירים לתבנית.
  • מניחים על הפלטה למשל 4 שעות.
  • לאחר מכן מכניסים למקרר ליממה.
  • ביום למחרת הקימר יצוף והנוזלים ישקעו.
  • את השכבה העליונה של הקימר השומן יש להסיר.
  • מקבלים קימר במרכז .ומסביב שאריות של חלב.

 

 

ניתן להוסיף, לחלב שנשאר, לאחר התגבשות הקימר, כף יוגורט יוצא לבן נהדר או להוסיף את החלב לקפה.

 

 

קמר גרסה מקוצרת

חומרים:

2 שמנת.

1 כוס חלב.

1 כפית קורנפלור.

אופן הכנה:

 

מחממים את השמנת מוסיפים את החלב. ( לא להרתיח )

מוסיפים את הקורנפלור.

בוחשים עד להסמכה.

מעבירים לתבנית.

מכנסים למקרר ל 24 שעות.