קובה דלעת

כדורי סולת ממולאים בשר ומבושלים במרק דלעת.
חומרים למילוי הקובה:
1/2 ק"ג בשר טחון אדום או חזה עוף.
1 בצל יבש.( קצוץ דק ).
1 כף פטרוזיליה.
1 כפית פלפל שחור.
חומרים למרק:
1 בצל יבש.
1 – 2 עגבניות.
3 כפות רסק עגבניות.
1/2 ק"ג דלעת ( מקולפת חתוכה לקוביות ).
1 כפית - פלפל שחור/ מלח/פפריקה אדומה.
1/2 כוס מיץ לימון.
2 כפות סוכר.
6 כוסות מים רתוחים.
ניתן להוסיף :
100 ג"ר צימוקים
1 כפית מלח ( לפזר על הבצל הקצוץ כדי שיגיר נוזלים.)
חומרים לבצק סולת:
2 כוסות סולת.
1 כפית מלח
1 כף דרישה.
1 כוס מים ( לפי הצורך).
1 כף שמן.
אופן ההכנה:
מרק
מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם,
מוסיפים ריבועי דלעת, 6 כוסות מים. מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים את הקובות.
הכנת המילוי
קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח.
סוחטים את הבצל (כעבור 5 דקות) מוסיפים את הפטרוזיליה, בשר טחון ופלפל שחור, מערבבים לתערובת.
הכנת המעטפת
מערבבים את חומרי המעטפת, מוסיפים את המים בהדרגה ליצירת תערובת אחידה רכה וגמישה.(אין צורך לחזור וללוש שוב)
מרטיבים את התערובת מלמעלה עם ידיים לחות ומחכים 10 דקות.
הכנת הקובות
- מחלקים בצק ל 4, ותערובת בשר ל 4.
- מרטיבים ידיים במים.
- מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים.
- מכל 1/4 תערובת בשר 7 כדורים.
- משטחים כל כדור, ממלאים בבשר סוגרים לעגול – כדור.
- בגמר ההכנה של כל הקובות, מכניסים - מטילים את הקובות לסיר הדלעת הרותח.
- מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ו 10 דקות על אש נמוכה (בעבוע עדין)
- מטלטלים את הסיר בעדינות לערבוב.
- מוסיפים לקראת סוף הבישול לימון וסוכר.
- מוסיפים מים לסיר במידת הצורך
טיפים
ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול. הקובה מוגשת בתוספת של אורז לבן ומשמשים מיובשים.
לפני הכנסת הקובות לתקן טיבול לפי הטעם