ריבת קליפות אבטיחים – ריבה קייצית, עדינה ומרעננת.

חומרים:
1 ק"ג קליפות אבטיחים בשרניות.
3 כוסות סוכר.
פלחים מחצי לימון.
1/2 כפית הל טחון .
אופן ההכנה:
- מקלפים את הקליפות משני הצדדים (משאירות לבן מבפנים ולבן מבחוץ – רצוי).
- חותכים את הקליפות למשולשים לא גדולים מידי
- מניחים בסיר את הקליפות והסוכר ומשרים לחצי יום (עד שהסוכר כולו נמס).
- מוסיפים פלחי לימון הל ומבשלים עד שהצבע משנה לצבע ענברי והנוזלים מצטמצמים לריבה.
נ.ב:
במידה וחסר נוזלים מוסיפים עד 1/2 כוס מים.
במידה והקליפות מפרישות הרבה נוזלים, ניתן להוציא מהם, ולהניח בקערה על השיש. בגמר בישול הריבה, לבדוק אם יש צורך להוסיף מעט נוזלים לדילול הריבה
במידה ונוצר קצף במהלך הבישול , יש לאסוף עם כף.