קובה במיה

חומרים למרק:
1 בצל בינוני .(חתוך לריבועים ).
10 שיני שום.
3 כפות שמן.
2 עגבניות רכות ( טחון ).
1 קופסא קטנה רסק עגבניות.
1 שקית במיה או 750 גרם או במיה טריה.
תבלינים: כפית מלח/ פלפל שחור/ פפריקה אדומה. ( לטבל לפי טעם אישי )
1/4 כוס מיץ לימון.
3 כפות סוכר.
6 כוסות מים.
חומרים לבשר:
1/2 ק"ג בשר טחון.
1 בצל בינוני קצוץ וסחוט.(רצוי מעבד מזון)
1 כפית מלח. ( לפזר על הבצל הקצוץ שיגיר נוזלים. )
1/2 כפית פלפל שחור.
חומרים לבצק סולת:
3 כוסות סולת.
1 כפית גדושה מלח.
2 כפות גרישה.
1 כף שמן.
11/2 כוסות מים.
אופן ההכנה:
מרק –
מטגנים, קלות את הבצל והשום, מוסיפים את הבמיה וממשיכים לטגן 10 דקות.(כך שהבמיה תאבד נוזלים)
מוסיפים עגבניות ורסק עגבניות ומטבלים מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה.
מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הבמיה וספיגת הטעמים.
מוסיפים סוכר ומיץ לימון.
הכנת הבשר – המילוי.
קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת, מפזרים 1 כפית מלח, כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל
מניחים בקערה את הבצל הסחוט, מוסיפים בשר, פלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
הכנת המעטפת – בצק סולת.
מערבבים את כל חומרי המעטפת לבצק רך וגמיש. מרטיבים מלמעלה. מניחים כ 10 דקות למנוחה. (אין לחזור וללוש את בצק שוב ).
הכנת הקובות –
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מחלקים את תערובת הבשר ל 4
מרטיבים ידיים במים.
מכל 1/4 בצק יוצרים 7 כדורים. יחד 28 כדורים.
מכל 1/4 תערובת בשר, יוצרים 7 כדורים יחד 28 כדורים.
משטחים כדור בצק, ממלאים בבשר וסוגרים לקובה.
בגמר הכנת כל הקובות, טובלים קלות את הידיים בשמן ומגלגלים כל קובה
מטילים אותן לתוך המרק הרותח.
מבשלים את הקובות שבמרק, במשך 10דקות.(אש גבוהה, לרתיחה מקסימלית ) לאחר מכןמבשלים עוד 15 דקות, באש נמוכה. (בעבוע ).
מוסיפים מים לסיר במידת הצורך, ומתקנים טיבול.