במיה עם בשר – תבשיל של במיה עם בשר שריר, חמוץ מתוק מוגש על אורז לבן​

 

הכנה מוקדמת: מבשלים 1 ק"ג בשר שריר בסיר לחץ (כצלי בשר), מחלקים ל 4 מנות..כל מנה עם בשר + ציר בשר. מקפיאים ובעת הצורך משתמשים להכנת תבשילים כגון: במיה, אנגריי, שעועית לבנה, חמין ועוד.

 

חומרים לבישול צלי בשר:

1 ק"ג בשר שריר.

1 בצל יבש.

מלח, פלפל שחור.

 

חומרים לבמיה

1/4 ק"ג בשר שריר מבושל

1 שקית במיה קפואה או 700 ג"ר במיה טריה.

1 בצל יבש בינוני.

10 שיני שום קלופות וקצוצות.

2 כפות שמן.

2 עגבניות בשלות מרוסקות.

3 כפות רסק עגבניות.

תבלינים: מלח ,1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית גדושה פפריקה אדומה

1 עד 2 כפות סוכר.

1/4 עד 1/2 כוס מיץ לימון.(לטבל לפי טעם אישי)

2 כפות שמן זית או רגיל .(לזילוף על הבמיה).

 

אופן ההכנה:

הכנה מוקדמת: הכנת בשר צלי

 

לטגן את בשר השריר עם מעט שמן.

להוסיף בצל קצוץ, מלח, פלפל שחור.

לכסות במים עד גובה הבשר

לסגור את הסיר ולבשל עד לריכוך הבשר.

 

אופן הכנת הבמיה

 

  • שמים את הבמיה על בתבנית עם נייר אפייה מזלפים 2 כפות שמן מלח ופלפל.
  • מייבשים את הבמיה בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה.
  • מטגנים את  הבצל עם שיני השום.
  • מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, ותבלינים מלח, פלפל שחור,ופפריקה מבשלים עד שהרוטב מצטמצם...ומתבשל הייטב.
  • מוסיפים 1/4 ק"ג בשר שריר מבושל + ציר הבשר.
  • מוסיפים את הבמיה,סוכר, לימון, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים כחצי שעה.
  • במידת הצורך מוסיפים מים עד גובה הבמיה.

 

נ.ב:

-  צריכים להשאר בבמיה נוזלים כדי שאפשר יהיה למזוג בנדיבות על האורז. ( אבל לא מרק).

-  ניתן לבשל את הבמיה ללא בשר תצא טעימה מאוד.

-  במידה והבמיה טרייה צריך לקטום אותה משני הצדדים ולרחוץ.

-  יש לתקן טיבול בהתאם לטעם אישי