קובה חלווה- קובה בקרע חלו

כדורי סולת, במרק עגבניות עם קישואים נימוחים. הקובה מוגשת עם אורז לבן.
חומרים למרק:
1 בצל בינוני ( קלוף וחתוך לריבועים ).
1עגבניה ( טחונה)
3 כפות שמן.
1 קופסא רסק עגבניות.
3 - 4 קישואים בינוניים.( מקולפים וחתוכים ).
5 – 5 כוסות מים.
1 כפית מלח/פלפל שחור/פפריקה אדומה מתוקה( לטבל לפי טעם אישי).
חומרים למילוי הקובה:
1/2 ק"ג בשר טחון.
1 בצל קצוץ וסחוט.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
1 כפית בהרט לקובה.
1/4 כפית הל.
חומרים לבצק סולת:
2 סולת.
2 כפיות מלח.
1/4 כוס דרישה.
1 + 1/4 כוסות מים (כוס ורבע)
1 כף שמן.
.אופן ההכנה:
מרק -
מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את ריעועי העגבניות ומאדים קלות.
מוסיפים את הקישואים, מאדים מעט כך שיגירו נוזלים.
מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, ופפריקה.
מוסיפים מים ומבשלים את המרק במשך 10 דקות .
הכנת המילוי-
קוצצים את הבצל דק, מניחים במסננת ומפזרים 1 כפית מלח, כעבור 5 דקות סוחטים את הבצל.
מניחים את הבשר טחון בקערה ומוסיפים בהרט,ופלפל שחור, מערבבים לתערובת אחידה.
הכנת המעטפת –
מערבבים בקערה את חומרי המעטפת, יוצרים בצק רך וגמיש, מרטיבים את הבצק מלמעלה, לשמירת הלחות.
להניח למנוחה 15 דקות.
הכנת הקובות –
מחלקים בצק ל – 4 ותערובת בשר ל4 חלקים.
מרטיבים ידיים במים.
מכל 1/4 בצק יוצרים בערך 7 כדורים.
מכל 1/4 תערובת בשר יוצרים 7 כדורים.
משטחים כדור בצק, ממלאים בבשר וסוגרים לעיגול (קובה)
מחזירים את המרק לאש ומביאים לרתיחה.
משמנים את הידיים קלות ומגלגלים, כל אחת מהקובות לעיגול חלק ואחיד.
מטילים את כדורי הקובה לתוק המרק הרותח.
מבשלים 10 דקות על אש גבוהה ועוד 10 דקות על אש נמוכה.
מטלטלים את הסיר בעדינות לעירבוב.
מוסיפים מים לסיר במידת הצורך ( מכסים את התבשיל)
.מתקנים תבול של המרק במידת הצורך.
טיפים:
ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול
ניתן להוסיף למרק 1/2 כוס חומוס יבש מבושל.או 2 – 3 גזרים.
רצוי לצמצם את רוטב העגבניות ורק אז להוסיף מים למרק.