חג'יבדה אגוזים

 

 

חג'יבדה שקדים ואגוזים.

כמות 25 - 30 עוגיות.

 

חומרים:

1/4 ק"ג שקדים.טחונים דק דק. (ניתן לקנות טחון)

1/4 ק"ג אגוזים טחונים דק דק.

3 חלבונים.

2 חלמונים.

1/2 כפית מלח.

1 כף שטוחה הל.

1/2 כוס קמח (לפסח אפשר להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה).

1/2 כוס שקדים לקישוט.

מיי ורדים.

 

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה.

טובלים את הידים במיי ורדים, קורצים כדורים, ופוחסים.

מניחים שקד במרכז כל עוגיה.

אופים בחום של 180 כ 10 דקות. (לא להשחים).

נ.ב: ניתן להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף בהדרגה אל התערובת.העוגיות יהיו יותר אוריריות במקור, הן די מוצקות.