חצילים עיראקים אפויים

 

 

חצילים מטוגנים - אפוי בתנור

חצילים קרספיים מבחוץ, ורך מבפנים, טעים אף יותר מחציל מטוגן - טכניקת הכנה שמונעת עודפי שמן

 

חומרים:

2 חצילים מאורכים

2 ליטר מים

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום של 190 מעלות
  • מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
  • חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מוזגים לקערה את המים ומוסיפים 1 כף מלח, מכניסים את פרוסות החצילים ומשרים 20 דקות.
  • שוטפים את החצילים ומייבשים היטב
  • יוצקים את השמן לתוך קערית.
  • מניחים את החצילים על גבי התבנית ומורחים בשמן משני הצדדים בעזרת מברשת.
  • זורים מעט מלח ופלפל.
  • מכניסים לתנור ואופים עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים (גוון חום)
  • במהלך האפייה הופכים את החצילים.

טיפים:

חצילים טעימים יותר ביום למחרת, אם נשאר ......

ניתן להקפיא את החצילים.