חצילים עיראקים אפויים

 

 

חצילים מטוגנים - אפוי בתנור

חצילים קרספיים מבחוץ, ורך מבפנים, טעים אף יותר מחציל מטוגן - טכניקת הכנה שמונעת עודפי שמן

 

חומרים:

2 חצילים מאורכים

2 ליטר מים

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

 

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום של 190 מעלות

מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

מוזגים לקערה את המים ומוסיפים 1 כף מלח, מכניסים את פרוסות החצילים ומשרים 20 דקות.

שוטפים את החצילים ומייבשים היטב

יוצקים את השמן לתוך קערית.

מניחים את החצילים על גבי התבנית ומורחים בשמן משני הצדדים בעזרת מברשת.

זורים מעט מלח ופלפל.

מכניסים לתנור ואופים עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים (גוון חום)

במהלך האפייה הופכים את החצילים.

טיפים:

חצילים טעימים יותר ביום למחרת, אם נשאר ......

ניתן להקפיא את החצילים.