חצילים עיראקים אפויים

חצילים מטוגנים - אפוי בתנור
חצילים קרספיים מבחוץ, ורך מבפנים, טעים אף יותר מחציל מטוגן - טכניקת הכנה שמונעת עודפי שמן
חומרים:
2 חצילים מאורכים
2 ליטר מים
1 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות
- מרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה.
- חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מוזגים לקערה את המים ומוסיפים 1 כף מלח, מכניסים את פרוסות החצילים ומשרים 20 דקות.
- שוטפים את החצילים ומייבשים היטב
- יוצקים את השמן לתוך קערית.
- מניחים את החצילים על גבי התבנית ומורחים בשמן משני הצדדים בעזרת מברשת.
- זורים מעט מלח ופלפל.
- מכניסים לתנור ואופים עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים (גוון חום)
- במהלך האפייה הופכים את החצילים.
טיפים:
חצילים טעימים יותר ביום למחרת, אם נשאר ......
ניתן להקפיא את החצילים.