חמין עיראקי - טבית עיראקי

 

 

תביית עיראקי - חמין עיראקי - "גרסה הצברית"

1 עוף במשקל 2 עד 2.5 ק"ג

 

למילוי העוף:

1/2 כוס אורז.

100 ג"ר קורקבנים חתוכים לקוביות. (בשר בקר או בשר טחון או חזה עוף).

2 כפות שמן.

1 - 2 עגבניה ריבועים

מלח.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית בהרט

1/2 כפית הל.

1/4 כפית קנמון.

1 כפית גדושה רסק.

קיסמים לסגירה.

 חומרים לתבשיל:

3 כוסות אורז.

3 כפות שמן

7 - 71/2 כוסות מים.

1 בצל. (קצוץ דק)

1 - 2 עגבנייה (לחתוך לריבועים)..

3 כפות רסק.

1 - 3 כפות בהרט לטבית.

3 כפיות מלח שטוח.

1 כף פלפל שחור.

1 כף פפריקה מתוקה.

6 גרגרי הל מעוכים מפוררים.או 1 כפית הל.

 

אופן הכנה:

שוטפים את העוף היטב.

מכינים את המילוי - מערבבים בקערה את חומרי המילוי.

ממלא את חלל עוף במילוי. (לא לדחוס).

סוגרים את העוף בעזרת קיסם. - בדומה לסיכת בטחון.

בסיר גדול - קוצצים את הבצל ומטגנים קלות.

מוסיפים ריבועי עגבניות.

מניחים באמצע את העוף הממולא, מוסיפים רסק עגבניות תבלינים ו 1/2 כוס מים.

מביאים לרתיחה קלה, מורידים את האש ומאדים את העוף במשך 1/2 שעה, כך שיתבשל ויפריש מיצים.

כעבור 1/2 שעה מוסיפים לתבשיל 7 כוסות מים, 3 כוסות אורז, מתקנים תיבול (לפיקנטי קצת חריף).

תוך כדי בישול האורז, מערבבים בעדינות, כך שהאורז, לא ישקע לתחתית ויתפזר באופן שווה מסביב לעוף וכן יהיה אורירי.

מבשלים עד לספיגת הנוזלים.

מכניסים את הסיר לתנור (150 מעלות) 4 שעות לפחות .....

אם רוצה "חקק" (שכבת אורז שרופה בתחתית סיר), מעלה את חמי תנור ל 200 מעלות, לאחר שעות. נועצים סכין עד לתחתית הסיר, מידי פעם, להרגיש שאכן ... יש תחתית שרופה.

נ.ב:

- חמין מקבל צבע חום בהתאם למידת הבהרט.וחם תנור.

- אין להוסיף הרבה אורז חמין יצא "מעג'ן" כמו בצק.

- אין צורך לבשל את החמין בשול ארוך מאוד כי יצא "שכיל" כבד לבטן.

- אין להוסיף אבקת מרק.

- ניתן להוסיף לחמין ביצים קשה לא מקולף, בעת הכנסת חמין לתנור.

- מומלץ למילוי אורז יסמין ולתבשיל בחוץ אורז עגול.

-. יחסי המים והאורז מסביב לעוף מומלץ על כל 1 כוס אורז 2 כוסות מים (כוס מדידה זהה)

- חשוב שהתערובת מסביב לעוף תהייה "אורירית" ולא "בצקית".

- ניקוי הקורקבנים: ניתן להשרות עם קליפות תפוזים, או במים בהם הושרה האורז או במלח גס.

- ניתן להקפיא את העוף לאחר המילוי והבישול הראשוני.להפשירו בעת הצורך להוסיף את האורז והמים ולהמשיך בהכנתו על פי המתכון.