טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין

 

 

טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין

 

חומרים:

1 בקבוק חומץ

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

1/2 כוס סוכר או סוכרזית (להמתיק לפי טעם אישי)

100 גר "בהרט לטורשי

ירקות:

1 גזר

1 כרובית

1 מלפפון

1 קישוא

3-4 פלפלים בצבעים.

1 חציל

1 קופסא זיתים מגולענים

3 שיני שום או שום פרסי (שום עג'ם)

 

אופן ההכנה:

-מרתיחים את החומץ בסיר גדול

-מוסיפים מלח וסוכר ליצירת טעם חמוץ מתוק

-מכניסים את הירקות לפי הסדר - גזר וכרובית, מחכה לרתיחה, מלפפון קישוא פלפלים, מחכה לרתיחה בסוף את חציל רתיחה נוספת ומכבה את הסיר.

-במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את הבהרט, מערבבים ושופכים אל סיר החמוצים.

- מוסיפים, קופסא של זיתים מגולענים, מכסים את הסיר למשך שעה לספיגת הטעמים.