טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין

September 27, 2016

 

 

טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין

 

חומרים:

1 בקבוק חומץ

1/4 כוס שמן

1 כף מלח

1/2 כוס סוכר או סוכרזית (להמתיק לפי טעם אישי)

100 גר "בהרט לטורשי

 

ירקות:

1 גזר

1 כרובית

1 מלפפון

1 קישוא

3-4 פלפלים בצבעים.

1 חציל

1 קופסא זיתים מגולענים

100 גרם שום פרסי (שום עג'ם)

 

אופן ההכנה:

  • בקערה נפרדת משרים את השום הפרסי במים ומחליפים מידי פעם את המים עד שצבעם הופך לבן.
  • בסיר נפרד מרתיחים את השום הפרסי ומיד שוטפים במים קרים ומניחיםבמסננת.
  • מרתיחים את החומץ בסיר גדול.
  • מוסיפים מלח וסוכר ליצירת טעם חמוץ מתוק
  • מכניסים את הירקות לפי הסדר - גזר וכרובית, מחכה לרתיחה, מלפפון קישוא פלפלים, מחכה לרתיחה בסוף את חציל רתיחה נוספת ומכבה את הסיר.
  • במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את הבהרט, מערבבים ושופכים אל סיר החמוצים.
  •  מוסיפים, קופסא של זיתים מגולענים, מכסים את הסיר למשך שעה לספיגת הטעמים.
  • כשהחמוצים מוכנים מוסיפים לתוכם את השום הפרסי.