טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין

September 27, 2016
טרשי - ירקות מוחמצים בחומץ ותבלין
חומרים:
1 בקבוק חומץ
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
1/2 כוס סוכר או סוכרזית (להמתיק לפי טעם אישי)
100 גר "בהרט לטורשי
ירקות:
1 גזר
1 כרובית
1 מלפפון
1 קישוא
3-4 פלפלים בצבעים.
1 חציל
1 קופסא זיתים מגולענים
100 גרם שום פרסי (שום עג'ם)
אופן ההכנה:
- בקערה נפרדת משרים את השום הפרסי במים ומחליפים מידי פעם את המים עד שצבעם הופך לבן.
- בסיר נפרד מרתיחים את השום הפרסי ומיד שוטפים במים קרים ומניחיםבמסננת.
- מרתיחים את החומץ בסיר גדול.
- מוסיפים מלח וסוכר ליצירת טעם חמוץ מתוק
- מכניסים את הירקות לפי הסדר - גזר וכרובית, מחכה לרתיחה, מלפפון קישוא פלפלים, מחכה לרתיחה בסוף את חציל רתיחה נוספת ומכבה את הסיר.
- במחבת מחממים את השמן, מוסיפים את הבהרט, מערבבים ושופכים אל סיר החמוצים.
- מוסיפים, קופסא של זיתים מגולענים, מכסים את הסיר למשך שעה לספיגת הטעמים.
- כשהחמוצים מוכנים מוסיפים לתוכם את השום הפרסי.